Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Upaljen meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Na Jadranu jaka bura, u gorju moguć i snijeg

Ražanac: Jaka bura jednima smeta, a drugima je prava atrakcija
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
26.11.2022.
u 08:26

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti od 5 do 10 na kopnu i od 13 do 17 °C duž obale

Vrijeme će danas biti umjereno i pretežno oblačno, u unutrašnjosti mjestimice maglovito. Uglavnom na otocima povremeno može pasti malo kiše, a prema večeri u gorju, ponajprije Like, malo susnježice ili snijega, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 

Vjetar će na kopnu biti uglavnom slab, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti od 5 do 10 na kopnu i od 13 do 17 °C duž obale.

Foto: DHMZ

Za područje cijele Hrvatske izdana su upozorenja. Sjeverna Dalmacija, Velebitski kanal te Kvarner i Kvarnerić označeni su narančastim upozorenjem, što vrijeme opisuje kao opasno, a ostatak zemlje je u žutom. 

Narančasta upozorenja izdana su zbog mjestimice vrlo jake bure, odnosno mjestimice olujne na području Velebitskog kanala.

Foto: DHMZ

- Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - navodi DHMZ.

VIDEO Nakon kiša na Murteru, more se izlilo na obalu, pa je jato ribica završilo plivajući kamenom uličicom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije