Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimski uvjeti

Hrvatska u minusima, oprezno zbog poledice: Za vikend nova promjena, stiže još snijega

U Delnicama napadalo 40 centimetara snijega, otežan promet kroz mjesto
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.11.2022.
u 08:22

I sljedeća će jutra u unutrašnjosti biti razmjerno hladna, ponegdje uz "minuse", mraz i poledicu, te još češću maglu i niske oblake, koji lokalno mogu biti i dugotrajniji

Danas se očekuje uglavnom suho te djelomice, na Jadranu često i pretežno sunčano. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla ili niski oblaci, a lokalno se mogu zadržati i veći dio prijepodneva. U Slavoniji, Baranji i Srijemu te na Jadranu puhat će umjeren sjeverozapadnjak, a ujutro duž obale bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 8 i 11, a na Jadranu od 13 do 17 °C.

Prema prognozi DHMZ-a u petak će također biti suho te barem djelomice sunčano, no ujutro u unutrašnjosti ponegdje s maglom, lokalno moguće i dugotrajnijom. U dane vikenda promjenljivo uz mjestimičnu kišu, ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega, a u višem gorju moguća je ponovno susnježica i snijeg. U subotu i nedjelju vjetrovitije, posebno u gorju, duž obale i na otocima, gdje će puhati jaka i olujna bura. Temperatura zraka bez veće promjene te oko prosjeka za doba godine.

"Nakon pretežno oblačnih, kišovitih i vjetrovitih dana, od četvrtka će napokon zasjati sunce u većini hrvatskih krajeva i dnevna temperatura zraka porasti. Duljina sunčanih razdoblja, ali i jutarnja temperatura u unutrašnjosti ovisit će o zadržavanju magle i niskih oblaka, kojih će idućih dana biti sve više. Ondje gdje ih ne bude prijete jutarnji mraz i "minusi". Za vikend ponovno oblačnije uz povećanje vjerojatnosti za slabe mjestimične oborine, osobito u nedjelju, kada će snijega ponovno biti u gorju, a mogli bi se zabijeljeti i Konavle. Ponovno će bura, u subotu i početkom nedjelje i s olujnim udarima.", propripremila je Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a za HRT

"I sljedeća će jutra u unutrašnjosti biti razmjerno hladna, ponegdje uz "minuse", mraz i poledicu, te još češću maglu i niske oblake, koji lokalno mogu biti i dugotrajniji", dodaje se u prognozi. 

Skliski kolnici, magla i poledica

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, ponegdje je magla vrlo gusta, na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali mogući su odroni, dok je poledica moguća posebice na mostovima i nadvožnjacima, upozoravaju u četvrtak iz Hrvatskog autokluba (HAK). Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak. 

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi.

Danas od 18 do 19,15 sati bit će zatvorena državna cesta DC1 u Korenici. Vozila će se propuštati po 15 minuta nakon svakih 30 minuta rada.

Večeras od 22 do 5 sati, zbog radova, bit će zatvorene autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica (Rovanjska) u oba smjera (obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog) i autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrbovsko i Ravna Gora u oba smjera (obilazak je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar).

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva privremeno je zatvoren izlazni krak čvora Matulji iz smjera graničnog prijelaza Rupa u smjeru Opatije i Pule. Promet je na čvoru Jurdani preusmjeren na državnu cestu DC8 za Pulu/Opatiju i Matulje.

Video: Kada smijete uključiti svjetla za maglu, a kada zbog toga možete dobiti kaznu?

Komentara 1

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
08:36 24.11.2022.

Nadam se da nas globalno zatopljenje ipak neće iznevjeriti. Jesam li ja jedini koji je u to povjerovao i nisam nabavio drva?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije