Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakrački mimohod

Orepić: I mi ćemo morati poslati vojsku na granicu

pakrački mimohod
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/10
01.03.2016.
u 15:40

Iako je rekao da se u potpunosti oslanja na policijske snage, ministar je potvrdio da razmišlja i o mogućnosti slanja vojske na granicu

Četvrt stoljeća prošlo je od prvog oružanog sukoba i suprotstavljanja naše policije nekakvim nesretnicima. To trebamo upamtiti – rekao je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić na današnjem obilježavanju 25. obljetnice početka Domovinskog rata i prvog oružanog sukoba u Hrvatskoj 1991. godine u Pakracu.

Upitan o izbjegličkoj krizi, mogućnosti otvaranja balkanske rute preko BiH te vraćanja 500 izbjeglica u Srbiju, ministar je odgovorio kako nije sklon nagađanjima, ali kako u ovom trenutku stvarno nema osnove razmišljati o ruti preko BiH.

- Što se tiče vraćanja izbjeglica, Hrvatska, Slovenija i Srbija u tome doista dobro surađuju, tako da je to vjerojatno neka tekuća dnevna koordinacija - poručio je Orepić. Iako je rekao da se u potpunosti oslanja na policijske snage, ministar je potvrdio da razmišlja i o mogućnosti slanja vojske na granicu. - Vojsku su na granicu doveli Slovenci, učinili su to Srbi, tako da ćemo i mi na neki način morati povećati taj potencijal, ali samo u smislu pripravnosti - rekao je ministar.

Upitan da prokomentira izjavu prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka oko nekih djelatnika MUP-a "koji su bili i s one strane zakona" te je li to svojevrsni pritisak na njegovo ministarstvo iz HDZ-a, odgovorio je: - Ta je izjava malo izašla iz korektnog političkog i profesionalnog odnosa, ali evo, pozivam sve političke djelatnike da izađu iz zone konflikta u zonu kompetencije i političkog natjecanja - rekao je Orepić, ne želeći konkretno odgovoriti na pitanja hoće li odstupiti zbog pritisaka i hoće li biti smjena u MUP-u.

Pakrac je danas bio ponosan grad. Dosad najbrojniji mimohod gradskim ulicama okupio je gotovo tisuću veterana i građana koji su došli sudjelovati u obilježavanju početka Domovinskog rata. Kolona duga dvjestotinjak metara okupila je predstavnike više braniteljskih udruga iz raznih gradova, a zastupljena su bila i izaslanstva gradova čiji su branitelji upravo na pakračkom bojištu branili domovinu. Predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika Miroslav Ivančić rekao je kako su se okupili kako bi se konačno potvrdila uloga pakračkih, lipičkih i svih ostalih branitelja u stvaranju Hrvatske. - Od svog osnutka nastojimo domaćoj i međunarodnoj javnosti dokazati kako je pravedni i obrambeni Domovinski rat i stvaranje neovisne Hrvatske počelo upravo u Pakracu. Danas sa zadovoljstvom možemo reći kako je ta činjenica najvećim dijelom prihvaćena – rekao je Ivančić

>>Orepić: traži se zajedničko europsko rješenje za migrantsku krizu

>>Orepić: Ako bude potrebno, spremni smo povećati kapacitete za migrante

Komentara 41

PA
pavo
16:06 01.03.2016.

"Vojsku su na granicu doveli Slovenci, učinili su to Srbi, tako da ćemo i mi na neki način...", kaže hrabro Orepić! Jadna nam majka s ovakovim ministrom! Žice na granice!

PI
pixiee
15:55 01.03.2016.

Napokon imamo hrvatsku Vladu kojoj je stalo do našeg naroda i naše predivne zemlje!

CR
CROmaninho
15:59 01.03.2016.

Bravo ministre... Lupi petama i reci evo sve za HRVATSKU‼️‼️‼️‼️ Hvala ti BOZE konacno i mi imamo prave i pro Hrvatske ministre‼️‼️‼️‼️‼️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije