Breaking
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Vještak: Sanader nije sada morao ići na operaciju

Obrana je prigovorila nalazu vještaka jer ga smatra neobjektivnim te je tražila novo vještačenje
19. rujna 2019. u 10:30 5 komentara 1821 prikaza
Suđenje za aferu Ina Mol
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ivo Sanader nije se pojavio jutros na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja za aferu Ina MOL. Prošla je rasprava odgođena jer je završio u bolnici, a danas je zbog njegovog zdravstvenog stanja na sudu pozvan vještak za kirurgiju Božidar Šebečić.

Suđenje Ivi Sanaderu SVJEDOK IZ ŠVICARSKE 'Ježić mi je rekao da je nasamaren i da je 5 milijuna eura trebao proslijediti Sanaderu'

Vještak je pregledao Sanadera i liječničku dokumentaciju, te je kazao kako Sanader ima artrozu koljena. No pojasnio je kako ugradnja umjetnog zgloba u desno koljeno nije bila hitna.

Naime Sanader je za prošli tjedan imao zakazanu operaciju koljena do koje nije došlo jer je završio u zaraznoj zbog upalnih procesa. Prema vještaku operacija koljena mogla je pričekati šest mjeseci jer se zbog koljena Sanaderovo zdravstveno stanje  ne bi pogoršalo.

Ivo Sanader svjedočenje Fazekas na suđenju Sanaderu: Od Ježića nisam tražio povrat pet milijuna eura zbog skupih sudskih troškova

- Teška artroza koljena znači da ima bolove u koljenu pri hodanju. Riječ je o bolesti koja ima progresivni tijek i koja je počela prije 20 godina - kazao je vještak.

Osim problema s koljenom Sanader ima i povišeni krvni tlak i poremećaj u radu u srca. Nakon što je saslušala vještaka sutkinja Maja Štampar Stipić zaključila je da se Sanader sam doveo u to stanje pa će se rasprave nastaviti po ranije utvrđenom rasporedu. Idući tjedan trebaju svjedočiti Ivan Šuker i Damir Polančec.

Obrana je prigovorila nalazu vještaka jer ga smatra neobjektivnim te je tražila novo vještačenje.

Video: Ivo Sanader: Ovo je jedan od najbezveznijih predmeta

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • pežo:

  da je bio tako nesposoban i bolestan za krasti ili Rusiji -samo kad mora na suđenje oboli -dosta više glume ima odvjetnike pa ga osudite u odsustvu

 • Avatar maxist
  maxist:

  prvo nema žurbe ,svi blefiraju ,koriste smicalice...dopušta se zastare a sada frka-žurba...ekspresno suditi..? ....

 • hazra:

  Nas bivsi g. koji se tako svesrdno zaklinjao u svoju ljubav prema domovini trebao bi biti magistar u provodenju smicalica kako izbjeci sud, a jos k tome uvjeriti gospodu odvjetnike u svoju bolest upravo u trenutku sudenja. Pa sto on ... prikaži još!n misli da je ,,stoka sitnog zuba,, zbilja toliko glupa pa da to povjeruju. Sudstvo, sad se dokazite da ste ipak donekle mocni.