Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA INA MOL

Vještak: Sanader nije sada morao ići na operaciju

Suđenje za aferu Ina Mol
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
19.09.2019.
u 10:30

Obrana je prigovorila nalazu vještaka jer ga smatra neobjektivnim te je tražila novo vještačenje

Ivo Sanader nije se pojavio jutros na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja za aferu Ina MOL. Prošla je rasprava odgođena jer je završio u bolnici, a danas je zbog njegovog zdravstvenog stanja na sudu pozvan vještak za kirurgiju Božidar Šebečić.

Vještak je pregledao Sanadera i liječničku dokumentaciju, te je kazao kako Sanader ima artrozu koljena. No pojasnio je kako ugradnja umjetnog zgloba u desno koljeno nije bila hitna.

Naime Sanader je za prošli tjedan imao zakazanu operaciju koljena do koje nije došlo jer je završio u zaraznoj zbog upalnih procesa. Prema vještaku operacija koljena mogla je pričekati šest mjeseci jer se zbog koljena Sanaderovo zdravstveno stanje  ne bi pogoršalo.

- Teška artroza koljena znači da ima bolove u koljenu pri hodanju. Riječ je o bolesti koja ima progresivni tijek i koja je počela prije 20 godina - kazao je vještak.

Osim problema s koljenom Sanader ima i povišeni krvni tlak i poremećaj u radu u srca. Nakon što je saslušala vještaka sutkinja Maja Štampar Stipić zaključila je da se Sanader sam doveo u to stanje pa će se rasprave nastaviti po ranije utvrđenom rasporedu. Idući tjedan trebaju svjedočiti Ivan Šuker i Damir Polančec.

Obrana je prigovorila nalazu vještaka jer ga smatra neobjektivnim te je tražila novo vještačenje.

Video: Ivo Sanader: Ovo je jedan od najbezveznijih predmeta

Ključne riječi

Komentara 5

PE
pežo
13:32 19.09.2019.

da je bio tako nesposoban i bolestan za krasti ili Rusiji -samo kad mora na suđenje oboli -dosta više glume ima odvjetnike pa ga osudite u odsustvu

Avatar maxist
maxist
21:31 19.09.2019.

prvo nema žurbe ,svi blefiraju ,koriste smicalice...dopušta se zastare a sada frka-žurba...ekspresno suditi..? ....

ŠE
šeka
21:41 19.09.2019.

lisica si odgrizne nogu kojom se uhvatila u zamku tak i on rado mu nepaše u zatvoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije