Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF ODBORA ZA OBRANU

Vidović o padu MiG-a: Nažalost, naši piloti lete na prastarim aparatima i uzalud im sve ako taj aparat nije kako treba

Zagreb: Franko Vidovi? o slu?aju ZTC
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
06.12.2022.
u 15:34

Kako je MORH pokrenuo akciju traganja i spašavanja pilota, a neslužbeno se čuje da se jedan pilot javio, a drugi nije, najprije želim reći kako se nadam da će oba pilota na kraju biti dobro, poručio je Franko Vidović

Nakon vijesti da se kod Slatine srušio MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, izjavu o tome u Saboru je novinarima dao predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović (Socijaldemokrati), kojeg su novinari upitali ima li u ovom trenutku ikakvu informaciju više te kani li nešto poduzeti kao predsjednik Odbora. 

- Kako je MORH pokrenuo akciju traganja i spašavanja pilota, a neslužbeno se čuje da se jedan pilot javio, a drugi nije, najprije želim reći kako se nadam da će oba pilota na kraju biti dobro. Što reći? Iznenađen sam, kao i cijela javnost. No s druge strane, i to sad pokazuje koliko je bila opravdana odluka o kupnji novih zrakoplova. Nažalost, naši piloti lete na prastarim aparatima i uzalud je tu bilo kakva njihova umiješnost, uzalud im sve ako taj aparat nije kako treba. Sigurno će biti pokrenuta istraga i onda ćemo znati sve detalje. Ovog trenutka sam u mislima s obiteljima pilota. Ono što je sad najvažnije jest to da se nadam kako će oba pilota biti pronađena, živa i zdrava - kazao je Vidović. 

Novinari su se potom osvrnuli i na posljednju sjednicu Odbora za obranu na kojoj je jedina tema bila obuka ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Kako je na toj sjendici iz redova HDZ-a stigao prijedlog da se od njega, zbog načina vođenja posljednjih triju sjednica Odbora, pa i te vezane uz obuku ukrajinskih vojnika, zatraži da podnese ostavku na čelnu poziciju u Odboru ili da se, ako on to ne učini, sazove posebna sjednica Odbora na kojoj bi se pokrenula njegova smjena, novinariu su Vidovića pitali kako to komentira i kako se misli postaviti. 

- Nemojte mene pitati da komentiram ono što kolege žele pokrenuti. Mogu samo u svoje ime odgovarati. Dakle, ja nikakvu ostavku sigurno neću podnijeti jer nigdje nisam prekršio proceduru. I nisam napravio ništa što je protivno poslovniku Sabora, niti sam napravio išta što je protivno mojoj savjesti, kao što to neću činiti ni ubuduće - uzvratio je Franko Vidović. 

>> VIDEO Incident u Beogradu: Vozilo Hitne pomoći išlo u rikverc pa pregazilo stariju ženu

Komentara 22

FR
Freudenreichova
15:42 06.12.2022.

Radije bih letio pola sata u tom Mig-u nego 5 min. gledao i slusao tog iritantnog SDP-ovca Vidovica.

Avatar Lugarin50
Lugarin50
15:54 06.12.2022.

Ti prastari aparati su iz arsenala Milanovićevih i Kotromanovićevih prijatelja.

OL
olujasviholuja2
15:56 06.12.2022.

Vidoviću, što si potaknuo ili predložio dok je bio Zoki predsjednik vlade da HV ima bolje aparate i bolju opremu, ništa, jer uvijek dok je sdp HV je nazadovala, oni bi ju da mogu ukinuli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije