Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zabavni' običaj

VIDEO Srbima u SAD-u dozvoljeno pucanje na pravoslavni Božić

Srbi slave pravoslavni Božić uz pucnjavu
Foto: screenshot/youtube
1/2
08.01.2017.
u 11:05

Zanimljiv je taj običaj i samim Amerikancima koji izlaze na ulice gledati što se događa, a američka policija ne spriječava ih u ovakvom slavlju.

Pravoslavni Božić Srbi u kalifornijskom Jacksonu slave na svoj način.

Oni, naime, svake godine izlaze na ulice i pucaju iz svojih puški u zrak i na taj način obilježavaju svoj veliki blagdan Božića.

Zanimljiv je taj običaj i samim Amerikancima koji izlaze na ulice gledati što se događa, a američka policija ne spriječava ih u ovakvom slavlju. 

"To se prije radilo da bi susjedi znali da dolaziš na zakusku", ispričao je ranije jedan od sljedbenika glasne božićne tradicije za američki KCRA. 

 

Oružje je prijavljeno, ispaljuju se "ćorci", a policija na Božić Srbima izlazi ususret te im dopušta pucnjavu na ulicama.

>>Pravoslavni Božić protekao mirno i bez incidenata

Komentara 53

VE
Vecernjak69
11:38 08.01.2017.

Koga to interesira u Hrvatskoj?Halo VL trosite vrijeme i prostor uzalud.Cemu to?Nadam se da necete obrisati komentar kao obicno.

SA
Sale7
11:33 08.01.2017.

Božić. Dan mira. Pucnjava kao proslava? Divljaštvo prije!

DU
Deleted user
12:30 08.01.2017.

Pucaju da ceo svet vidi da su primitivne seljačine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije