Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Čačić iza leđa Divjak izvodio grimase, beljio se i pisao po dlanovima

Dok je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak komentirala preporuke da se djeca od 1. do 4. razreda u ponedjeljak, 25. svibnja, trebaju vratiti na nastavu u školama, varaždinski je župan Radimir Čačić stajao iza nje pravio grimase.
22. svibnja 2020. u 18:19 5 komentara 6240 prikaza
Foto: Twitter

Kamere nekoliko hrvatskih televizija zabilježile su nesvakidašnju pojavu za vrijeme konferencije za medije koju je u petak na gradilištu u Sv. Iliji gdje će u budućnosti niknuti Osnovna škola "Vladimir Nazor".

Dok je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak komentirala preporuke da se djeca od 1. do 4. razreda u ponedjeljak, 25. svibnja, trebaju vratiti na nastavu u školama, varaždinski je župan Radimir Čačić stajao iza nje pravio grimase.

"Škola je otvorena za sve i svi trebaju ići u školu i to je jasna poruka od samoga početka", rekla je Divjak. "Ali, jednako tako sam rekla da ovo nije redovita situacija. Vi još danas ne znate hoće li se škole na Braču otvoriti, ne znate jesu li osnivači osigurali prijevoz za sve učenike sukladno epidemiološkim mjerama. Takve informacije imamo. Imate roditelje koji su se izmjestili, koji više nisu u Zagrebu zbog potresa. Kuda će oni poslati svoju djecu? Moraju to riješiti", govorila je Divjak, a Čačić se smijao, klimao glavom i okretao očima.

Varaždinski je župan potom iz sakoa izvadio olovku te nešto zapisao na svoj dlan. Divjak je za to vrijeme objašnjavala zašto se u škole ne mogu vratiti svi učenici. Čačiću je u jednom trenutku prišla jedna žena i nešto mu rekla, na što je on isplazio jezik te mlatarao dlanovima kao krilima. Divjak se na kraju svog objašnjenja rekla da se ispričava Čačiću jer je moralo "malo čekati" da bi stao za mikrofone medije. Čačića je čekanje vidno naživciralo jer je prije samog prilaska mikrofonima nešto promrmljao sebi u bradu.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
 • Avatar southman
  southman:

  Zatvorski golfer !

 • Lastan:

  Nije mi HNS nešto srcu prirastao, ali ovo je zbilja nekulturno i bezobrazno.

 • fmica:

  da nije završil u zatvoru sad bi imali dve,tri termoelektrane na ugljen.... hvala mađarima....