Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRASNA RAZGLEDNICA

VIDEO Ljubitelj prirode napravio zadivljujuć film o ljepotama Hrvatske

Foto: YouTube
09.04.2020.
u 13:10

Film sam napravio jer sam htio što više olakšati prisilnu izolaciju, ili čak nedostatak posla u mnogih ljudi. Također, želja mi je potaknuti ljude da cijene zemlju u kojoj žive, ali i olakšati povratak turističke sezone i zainteresirati što više stranaca, kazao je poznati enviromentalist

Ljubitelj prirode u izolaciji ipak se bavi prirodom. Goran Šafarek, poznati naš enviromentalist, poslao nam je film o prirodi i ljudima u Hrvatskoj u trajanju od gotovo 18 minuta i koji je doista prekrasna razglednica ali i podsjetnik o tome kakve ljepote nas čekaju kada se pandemija konačno smiri.

– Ide se van, prošeće po prirodi, no ne tako kao prije. Film je nastao spontano, nema nekog sponzora ili nešto posebno, naprosto ne nalazim razloga da se i u izolaciji ne bavim prirodom, rekao nam je Šafarek koji i dalje vrijedno radi, sljedeća knjiga koju priprema je o rijeci Dravi uz nekoliko paralelnih projekata.

– Sve je to priprema za trenutak kada prestanu mjere i ponovo se počnemo baviti prirodom. I ono što vidite u filmu, plod je mojeg dosadašnjeg rada, nije bilo posebne produkcije, sve je napravljeno kod kuće, nadam se da će se svima dopasti, kaže naš poznati aktivist. Film sam napravio jer sam htio što više olakšati prisilnu izolaciju, ili čak nedostatak posla u mnogih ljudi. Također, želja mi je potaknuti ljude da cijene zemlju u kojoj žive, ali i olakšati povratak turističke sezone i zainteresirati što više stranaca. Napravio sam ga od arhivskih snimaka što se nakupilo tijekom godina, snimajući različite filmove. Koristio sam profesionalnu filmsku opremu. Kadrovi dolaze iz skoro svih dijelova Hrvatske, od Slavonije, Posavine i Podravine, Hrvatskog zagorja, Gorskog kotara, Like, Istre Kvarnera i Dalmacije, kaže Šafarek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije