Naslovnica Vijesti Hrvatska

Veterani 4. gardijske brigade: Specijalni rat protiv generala Krstičevića i Hrvatske

"General Damir Krstičević častan je čovjek, naš legendarni zapovjednik"
23. kolovoza 2016. u 23:23 38 komentara 9523 prikaza
damir krstičević
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Udruga veterana 4. gardijske brigade danas je oštro reagirala na članak objavljen u tjedniku Nacional vezano za generala Damira Krstičevića, naglasivši kako je riječ o "nastavku specijalnog rata protiv generala Krstičevića, protiv dragovoljaca, veterana 4. gardijske brigade, vrijednosti Domovinskog rata i u konačnici protiv bolje i stabilnije Hrvatske", a potporu generalu Krstičeviću dao je i general Ante Gotovina.

"General Damir Krstičević častan je čovjek, naš legendarni zapovjednik. Pod njegovim zapovjedanjem postigli smo najveće pobjede u povijesti Hrvatskog naroda i ima naše puno povjerenje", priopćeno je večeras iz Udruge veterana 4. gardijske brigade.

Pojašnjavaju kako specijalnim rato nazivaju objede i laži da je general Damir Krstičević napadao Vukovar  dok je činjenično i po faktima bio pripadnik izvidničkog voda  4. gardijske brigade HV.

Udruga naglašava da je dovoljno pogledati u arhivu personalne službe 4. gardijske brigade HV kako bi se utvrdila istina kada je Damir Krstičević pristupio u postrojbu, koje je dužnosti obnašao i do kada je bio pripadnik postrojbe.

"No", dodaje se u priopćenju, "očito je da istina ne zanima one koji su predstavljeni kao desno orijentirani generali ili desno orijentirani časnici. Kodeks i čast hrvatskog časnika, a posebno hrvatskoga generala ni u kojem slučaju ne stanuje u ljudima koji negdje u zamračenim, zadimljenim i alkoholom ispunjenim prostorijama smišljaju takozvane obavještajne afere", navode iz Udruge.

Novi broj tjednika Nacional u članku u kojem se poziva na anonimne desno orijentirane generale, navodi da je Damir Krstićević "u rujnu 1991. još bio u JNA", a iz Udruge na to pojašnjavaju kako hrvatski generali i časnici nastupaju otvoreno, sa svojim imenom i prezimenom.

"Oni koji sami za sebe govore da su generali i još k tome da su desno, a skrivaju se iza pseudonima i anonimnog dilanja tobože vjerodostojnim dokumentima i informacijama, niti su hrvatski generali, niti časnici, niti su časni, a sigurno nisu ni desno", poručuju iz Udruge veterana 4. gardijske brigade.

27.08..2014. Zagreb -Umirovljeni general Hrvatske vojske Damir Krsticevic, sad clan uprave M San-a. Photo: Boris Scitar/Vecernji list Intervju Damir Krstičević: Zabranili su mi da budem vojnik, ono jedino što sam u životu želio biti Gotovina i Krstičević na dočeku generala iz Haaga 2012. godine PODRŠKA GENERALA Gotovina Krstičeviću poslao poruku: Živimo uspravno s vjerom u sutra!

Procjenjuju kako je riječ o "smutljivcima koji su zalutali u Hrvatsku vojsku u Domovinskom ratu ili bivšim suradnicima jugoslavenskih službi koji po nalozima svojih gospodara rovare i odrađuju prljave poslove kako bi se generala Krstičevića i druge u ratu dokazane i sposobne generale i časnike onemogućilo da hrvatskom narodu donesu pobjedu u miru kao što su to slavodobitno učinili u ratu".

Također tvrde kako je riječ o neprijateljima hrvatskoga naroda koji "destrukciju žele prenijeti cijeloj hrvatskoj javnosti, stvoriti sumnju, nesigurnost, držeći se one da se stalno ponavljana laž pretvara u istinu".

Ti i takvi, ističu iz Udruge veterana 4. gardijske brigade, "još su tijekom Domovinskog rata, dok su se pripremale i provodile operacije obrane i oslobađanja zemlje gledali svoju osobnu korist, bili na margini stvarnih ratnih događaja i izmišljali obavještajne afere".

>> Krstičević: Gospodarstvo u središtu HDZ-ova programa

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

 • dr dragon:

  Tko uopce cita taj nacional? Nist koristi!

 • Karloho:

  Posto gotovo svi mediji kod nas podrzavaju neokomuniste za ocekivati su lazi i razna podmetanja nasim casnim ljudima.No mislim da vecina ljudi nece vise nasjedati na takve i slicne lazi i podmetanja.

 • Avatar TAJSAM
  TAJSAM:

  Nije to specijalni rat samo protiv Krstičevića to je specijalni rat udbe i partije protiv svega hrvatskog. Kako nisu pisali ništa protiv Predraga Matića Freda koji ima niti mjesec dana borbe te izmišljenih tenkova za koje su svjedočili samo njegovi ... prikaži još! Srbi a da ne govorimo o kvadraturi stana a bio je samac te o invalidnosti od 80%. Kad je to bilo obrađeno u Nacionalu ili gdje drugdje ali kad treba blatiti Hrvata e to je u svim medijima. I to je ona Hrvatska za koju smo se borili, e pa da mi je samo vremeplov da se vratim u ta vremena u to doba i ............ . Pozdrav dobrim ljudima