Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Uzrok požara na Hvaru je otvoreni plamen, slijedi podnošenje kaznene prijave

Požar na Hvaru pod kontrolom, policija uhitila dvije osobe koje sumnjiče za izazivanje požara
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/2
08.08.2022.
u 21:42

Požar je lokaliziran oko 7 sati ujutro u ponedjeljak.

Obavljen je očevid požara koji je planuo u nedjelju na potezu Vrbanj-Dol kod Starog Grada u gustoj borovoj šumi gdje je izgorjelo 10 hektara borovine. U požaru je život izgubio mještanin u pokušaju da spasi svoj bager.

- Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara otvoreni plamen ili žar. Slijedi podnošenje kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo sukladno čl. 222. st.2. Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja počinitelja kaznenog djela - navode iz policije.

Požar je lokaliziran oko 7 sati ujutro u ponedjeljak. S područja Imotskog i Omiša jutros je na Hvar poslano 18 vatrogasaca koji će zamijeniti hvarske gasitelje i to sve dok to požarište ne bude proglašeno ugašenim.

U gašenju požara su sudjelovala tri kanadera i dva air tractora, dok se na zemlji s vatrom i na vjetrom borilo 55 hvarskih vatrogasaca s 15 vozila. U jednom su trenutku čak i kuće bile ugrožene, no vatrogasci su buktinju uspjeli odmaknuti od objekata.

I dok neke od požara izazove priroda ima i onih koje izaziva iskrenje iz električnih vodova ili pak varnice pri kočenju. Međutim,  za mnoge od požara se sumnja da su podmetnuti od strane nepoznatih osoba za što postoje i neki dokazi. U članku Vatrogasna zajednica ne skriva bijes: 'Ginemo jer se netko tri dana zaredom zabavlja!' razgovarali smo s zapovjednikom vatrogasaca grada Šibenik Volomirom Miloševićem, glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem i zamjenikom zapovjednika JVP Rijeka Darijem Gaušem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije