Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA DAN SV. MIHOVILA

Uz Anu Rucner otvara se obnovljeni most u Trilju

Trilj - most
Foto: Studio XXL
1/3
21.09.2017.
u 12:21

Viseći most u Trilju u posljednje je vrijeme bio u derutnom stanju te je bio ugroza i prijetnja stanovnicima i turistima koji su uvijek rado prelazili preko njega.

Svečanost otvaranja obnovljenog mosta u Trilju počet će u ponedjeljak u 19 sati u sklopu dana svetog Mihovila, koji je i zaštitnik Grada. Otvaranje mosta bit će upriličeno koncertom Ane Rucner s početkom u 20:00 sati, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Trilja. 

"Stari most" je nekad bio željezni most te je izgradnja započela 1878. godine pod budnim okom cara Franje Josipa I. koji je ujedno dao dozvolu, te financijska sredstva za izgradnju samoga mosta. Most je otvoren 29. rujna 1880.g. na sam blagdan Sv. Mihovila, zaštitnika Grada Trilja.

Rasvjeta na novom mostu

Rekonstrukcija mosta se spominje u dokumentu 20. veljače 1909.godine, a tlocrtni plan toka Cetine u Trilju ukazuje na gradnju privremenog drvenog mosta koji se, po pisanoj dokumentaciji, nalazi na položaju današnjega i s vremenom je postao turistička atrakcija.

Viseći most u Trilju u posljednje je vrijeme bio u derutnom stanju te je bio ugroza i prijetnja stanovnicima i turistima koji su uvijek rado prelazili preko njega. Most je obnovljen, te mu je dodana i rasvjeta, a Trilj će opet postati zanimljiv medijima.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Juki
Juki
14:56 21.09.2017.

Zbog čega se brišu komentari koji koji kritiziraju umjetničke dosege Ane Rucner i sumnjaju u prikriveno reklamiranje iste na ovom portalu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije