Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atrakacija na rijeci Cetini

Novi viseći most s LED rasvjetom daje Trilju novu vizuru

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
09.08.2017.
u 12:13

Most je potpuno dovršen, ali sada se uređuju okoliš i pristupne ceste, postavljaju klupe i sade stabla u njegovoj blizini

Obnovljeni viseći most u Trilju preko rijeke Cetine završen je i već je postao prava atrakcija koja privlači brojne oduševljene znatiželjnike iako još nije službeno otvoren i njime se još ne bi smjelo prelaziti.

– Sam most i sve na njemu je gotovo. Počelo je uređenje okoliša i pristupa mostu. To uključuje parkiralište, klupe, stabla, nogostup, rasvjetu... Iako je most dovršen i taj drugi dio važan je za taj projekt jer uređenje prostora oko mosta i prilaza daje potpuni smisao cjelokupnoj obnovi – kaže Ivan Šipić, triljski gradonačelnik, i sam oduševljen izgledom obnovljenog mosta. Prije obnove, triljski viseći most bio je u derutnom stanju, postao je prijetnja za prolaznike pa je 2014. godine zatvoren.

Danas, obnovljen i uređen, atraktivan je sam po sebi jer visećih pješačkih mostova nema puno, a noću kada se upali LED rasvjeta i počne mijenjati boje zaista izgleda bajkovito. Projekt obnove mosta i uređenja okoliša stajao je oko tri milijuna kuna, a postavljena LED rasvjeta vrijedi oko 500.000 kuna. Brojni Triljani zovu Šipića, čestitaju mu na mostu, koji gradu daje potpuno novu vizuru, i pitaju kad će biti otvoren, a privlači i veliko zanimanje turista koji prolaze kroz Trilj.
– Molim sve za još malo strpljenja jer ćemo ga svečano otvoriti kada se dovrši spoj na dvije ceste i kada uredimo okoliš – poručuje Šipić, a Triljani očekuju da će svečano otvorenje biti na Dan sv. Mihovila, zaštitnika Trilja.

Most će svečano otvoriti oni koji mu se najviše i raduju, a to su triljska djeca.

Nakon Thrill blues festivala, koji je prvi put održan ove godine na dan Ultre, što je bilo vrlo hrabro, i privukao brojne ljubitelje te vrste glazbe, Trilj će dobiti još jednu atrakciju. Turisti će ga, sasvim sigurno, početi sve više otkrivati jer poklonika prirodnih ljepota, mira i tišine izvan mondenih turističkih destinacija, izvorne i kvalitetne gastronomije, ali i ekskluzivnih kulturnih događanja uvijek ima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije