Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 1,8 milijuna eura

Unatoč popustu, bivša Ivaniševićeva jahta bez kupca

jahta
Hrvoje Jelavić/Pixsell
20.09.2010.
u 12:52

Jedan se hrvatski kupac ozbljno zagledao u Ferretti 550, vrijedan 600.000 eura.

ŠIBENIK - Narod nema novca - moglo se čuti i na ovogodišnjem nautičkom sajmu u Šibeniku u marini Mandalina. Čini se kako u posljednje vrijeme nevolje naroda dijele i svježi domaći bogataši i tajkuni jer nije zabilježen veći interes za kupnju skupocjenih luksuznih plovila.

Među njima je i Amber, 22-metarska jahta tipa Sunseeker Predator 72, koja je javnosti postala zanimljiva jer ju je napustio bivši vlasnik, tenisač Goran Ivanišević, pa ju je na prodaju ponudila leasing kuća Hypo Leasing Kroatien. Kako doznajemo, nitko je zasad nije kupio, unatoč sajamskom popustu i nešto povoljnijoj cijeni od oko 1,8 milijuna eura (oko 13 milijuna kuna).

Goran Ivanišević, navodno nije bio zadovoljan stanjem plovila opremljenog najuvremenijim navigacijskim uređajima i vrlo luksuznom unutrašnjošću jer joj je oplata bila loše obojena, a imao je i druge zamjerke. Kako se govorilo, tražio je da se nedostaci uklone, no to nije učinjeno pa tenisač nije više plaćao mjesečnu leasing ratu od oko 12 tisuća eura.

Takve Ivaniševićeve nevolje nisu pokolebale Josipa Stojanovića Jollyja, šibenskog poduzetnika, koji se u drugoj polovici devedesetih obogatio i u kratkom razdoblju postao vlasnikom trgovačkih lanaca, hotela, brojnih tvrtki, sportskog kluba, ergele vrlo skupocjenih automobila (koje povremeno zna ustupiti i kolegama, primjerice Ž. Kerumu), da sebi nabavi dostojno plovilo.

Tako si je priuštio najveći izloženi brod Sunseeker Predator 84  - Silver Arrow, čija se vrijednost procjenjuje na oko 30 milijuna kuna.

 - U susjedstvu “udavače” Amber, poredane po veličini jedna iza druge, svoj dom pronašle su tri jahte: najmanja Sunseeker Predator 52 imena Čigra, jedna malo veća Sunnseker 64 imena Silver Arrow te nova i najveća Sunseeker Predator 84 - Silver Arrow 1 Josipa Stojanovića Jollya - šibenskog poduzetnika. Nastavi li ovim tempom, sljedeću jahtu Jolly će moći privezati samo u prvoj hrvatskoj marini za megajahte - kazao je Joško Bonaći iz ABS-ove službe za odnose s medijima.

Ipak, malo je od izložbenih morskih bijesnih pila naišlo na zainteresiranog kupca s debelom lisnicom. Koliko je poznato, nije prodana ni jahta mladog poduzetnika Davora Bienenfelda Fratelli Aprea nazvana Aprea One, a niti modra jedrilica Grand Soleil 43 R imena Kumpanjo, a kojoj je vlasnik Hrvoje Vojković, bivši čelnik Croatia osiguranja i član HSLS-a.

- Prema nama dostupnim podacima, jedan je brod ipak pronašao ozbiljnog kupca. Mogu samo reći kako se radi o kupcu iz Hrvatske te kako je vrijednost broda Feretti 550 oko 600.000 eura - kazala nam je Laura Visković, glasnogovornica šibenskog sajma.

Čini se kako gospodarska kriza u Hrvatskoj ipak nije tako strašna!

Komentara 4

SA
sasoon
17:14 20.09.2010.

Pa naravno da je neće nitko kupiti, kad je prošli vlasnik naveo šta ne valja na njoj ;-)

AU
aurora08
20:18 20.09.2010.

mamlazi sasavi, ovo nije za vjerovat koji idioti u hrvatskoj kaj ima ivanisevic sa tom jahtom-pitam ja vas sve i pisca ovog teksta, pa znas li ti kaj je lizing???????????? koje glupandjije sasave, pa lizing je kad ja nekaj iznajmim za to placam mjesecnu ratu i dok prodje vrijeme lizinga jahta ili auto ili \"zena\" se vracaju vlasniku, ako jahta ili nesto od ovog nabrojenog nije kako treba stvar se moze odmah vratit ili ugovor prekinut, a ovi mamlazi tu laju kak besni cucki \"o ivanisevicevoj jahti\"-fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

DU
Deleted user
22:29 20.09.2010.

niko nije lud da kupi tak jeftin čamac i još loše okrečen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije