Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestao opal

Ukraden dragi kamen sa svete slike Majke Božje Voćinske

voćin (1)
Foto: Maja Šantoši
1/3
06.01.2013.
u 08:32

Iz Voćinskog svetišta su nepoznati provalnici ukrali vrijedan dragi kamen koji je krasio glavnu sliku Majke Božje i zlatni kalež.

VOĆIN - Voćinćani su subotnje jutro dočekali s viješću o provali i krađi koja se tijekom noći dogodila u mjesnoj crkvi.

Nepoznati provalnici su u noći sa petka na subotu provalili u mjesnu Crkvu u Voćinu i ukrali vrijedan misni kalež i dragi kamen koji je krasio glavnu sliku Majke Božje kojoj se brojni vjernici klanjaju na tradicionalnim hodočašćima.

Zasad nepoznati provalnici su tijekom noći došli do stražnjeg ulaza Crkve Pohoda Blažene Djevice Marije, putem koji vodi do svećeničke sakristije, razbili staklo i ušli u Crkvu. Motiv je krađi najvjerovatnije bio iznimno vrijedan i rijedak dragi kamen, opal, koji se nalazio u podnožju svete slike Majke Božje, koja je krasila kako prijašnje voćinske oltare, tako i ovaj tek novoobnovljeni.

Krađu je voćinskom župniku Mladenu Štivinu, prijavila časna sestra koja je došla u subotu ujutro u redovni obilazak i čišćenje Crkve. Policija za nepoznatim počiniteljima ovog zlodjela i dalje traga.

Svetost ovog mjesta upriličuju i potvrđuju brojna razaranja ove Crkve i svetišta koje tradicionalno okuplja tisuće hodočasnika svake godine. Ipak, Crkva se nakon svakog razaranja uspjela iznova, još ljepša izdignuti i pružiti utočište svojim vjernicima, stoga nam ostaje nada da će i ova nevolja još više učvrstiti vjeru svih onih koji i dalje vjeruju u ljudsku dobrotu i pravednost.

>>Kradljivci na Novu godinu provalili u crkvu i ukrali krunicu

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
09:16 06.01.2013.

hvaljen isus i marija....na veke

OB
-obrisani-
09:24 06.01.2013.

Eto, tako je to kad lopov krade od lopova.

MO
modovisisajteMaraschino
13:47 06.01.2013.

nažalost narod umjesto da se bori protiv lopova sve više se ugleda na vlast pa krade gdje stigne a onda svi kukamo kako nam je loše.... točno to zaslužujemo kako nam je... neće nam ni Bog ni itko drugi pomoć ako se sami ne izborimo za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije