Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVOZILI LUKSUZNE AUTE

Detalji velike policijske akcije: Koristili su metodu "nestajućeg trgovca"

Ilustracija
Foto: Filip Kos/PIXSELL
05.12.2019.
u 16:39

Neslužbeno se doznaje da je među uhićenima i Ivan Inja Bašić (48), čovjek vrlo živopisne povijesti, koji je svojevremeno bio optužen sa skupinom pukovnika Željka Maglova zbog krađe automobila, da bi na koncu postao prodavač luksuznih automobila

U zajedničkoj akciji USKOK-a i policije, danas je na području Zagreba i okolice uhićeno desetak osoba koje se sumnjiče za prevare s PDV-om. Tijekom dana policija im je pretraživala stanove, kuće, poslovne prostore i automobile, a nakon što pretrage budu obavljene, osumnjičenici će biti dovedeni na policiju radi kriminalističkog istraživanja, a zatim i na USKOK.

Nakon što ispitivanja na policiji i USKOK-u budu završena, vjerojatno će barem za dio osumnjičenika uslijediti i preprata pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda radi određivanja istražnog zatvora. Policija i USKOK za sada ne žele previše govoriti o detaljima akcije, no neslužbeno se doznaje da je među uhićenima i Ivan Inja Bašić (48), čovjek vrlo živopisne povijesti, koji je svojevremeno bio optužen sa skupinom pukovnika Željka Maglova zbog krađe automobila, da bi na koncu postao prodavač luksuznih automobila.

Prema onom što je do sada poznato, policija sumnja da su Bašić i ostali osumnjičenici koristili tzv. metodu nestajućega trgovca, a bavili su se  uvozom luksuznih automobila s područja zemalja EU-a.  Modus postupanja bio je da se u Hrvatskoj registrira niz tvrtki u kojima su postavljani tzv. fikus direktori. Iz tih tvrtki se potom izvlačio novac, te se dijelio među osumnjičenicima, a utajivao se i PDV. Sumnja se da je šteta oko tri milijuna kuna.

Što se tiče Bašića, on se sumnjiči da je organizirao cijelu prevarantsku shemu, a lipnju 2012. netko mu je bacio bombu u dvorište kuće na zagrebačkoj Knežiji. Tada su mu bila oštećena dva automobila, a počinitelj nije nađen. Bašić je svojevremeno bio i donator kampanje Milana Bandića.

Ključne riječi

Komentara 8

AN
annnte
16:59 05.12.2019.

Poslovni partner pok. Krešimira Milanovića.... Radi njega i brata mu Milenka, je donesen kontrovezni zakon uzadnjim danima "vladavine" kukuriku-koalicije, o obnovljivim izvorima energije znan još i kao Lex C.E.M.P. kako bi se skinula hipoteka sa nekretnina Milanovićevih roditelja....

Avatar links
links
23:45 05.12.2019.

I odvjetnici i nogometaši od takvih kupuju aute!!! Dalić kao nije znao da je auto 20% jeftiniji, hahaha..oduvijek su takvi tipovi bili bliski sa krimosima, kockarima, kamatarima...pitajte Šukera, Drpića....

DU
Deleted user
00:35 06.12.2019.

Možete malo detaljnije o modus operandi,da znam i ja ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije