Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREĐIVALE PREDMETE

Uhićene nagrađivana sutkinja i šefica agencije za nekretnine

Sud
Foto: pixabay
1/2
03.11.2016.
u 21:22

Sutkinja Antonija Božina dobila je službene zahvale svog šefa zbog brzine i postignutih rezultata. Novac je primala od Gordane Alavanje

Antonija Božina, sutkinja Stalne službe u Benkovcu zadarskog Općinskog suda, jučer je uhićena zbog sumnje da je u zamjenu za sređivanje predmeta uzimala novac, zloupotrijebivši tako svoj položaj i ovlasti.

USKOK sumnja da joj je mito davala također uhićena Gordana Alavanja, vlasnica agencije Gordana registrirane u Benkovačkim Selima za promet nekretnina. Obje bi danas tijekom dana trebale biti odvedene u Split. Prije uhićenja USKOK – po čijem su nalogu pretraživani sud i agencija – zatražio je od Državnog sudbenog vijeća da sutkinji Božini ukine imunitet, što je i učinjeno.

Prema do sada raspoloživim podacima, Alavanja je od stranaka čije je je kuće prodavala ili rješavala uknjižbe uzimala novac i zatim dio davala sutkinji, da “sredi” sve onako kao joj je odgovaralo. Navodno je riječ o desetak spornih predmeta riješenih u korist fizičkih osoba.

Antonija Božina imenovana je sutkinjom Općinskog suda u Zadru 2012. godine, a već sljedeće godine od predsjednika suda Željka Rogića primila je zahvalu zbog značajnih rezultata postignutih u godinu i pol rada. Na lanjskom tradicionalnom božićnom domjenku sudac Rogić je sutkinju Božinu uvrstio u top deset djelatnika tog pravosudnog tijela.

S 208 riješenih parničnih predmeta u prošloj godini bila je druga po broju riješenih parničnih predmeta od svih parničnih sudaca. K tomu, priznanje je dobila i “zbog organizacijskih sposobnosti izraženih u vođenju Stalne službe ovoga Suda u Benkovcu, na dislokaciji u Obrovcu”.

Ime Gordane Alavanje u medijima se pojavilo prije sedam godina nakon što je nekadašnji politički emigrant Rado Pejić, i član Udruge bivših političkih zatvorenika Goli otok iz Karina, bio deložiran iz kuće koju je kao nedovršenu prizemnicu dobio od države te u nju uložio sto tisuća eura.

Naime, vlasnica kuće bila je otišla u Srbiju i nakon nekoliko godina opunomoćila je Alavanju da proda njezinu kuću, što je ova i učinila pa je naposljetku Pejić izbačen. Tvrdio je da mu država, bez obzira na uložena značajna sredstva, nije ponudila mogućnost prvokupa, prozivajući za interesnu spregu suce i vlasnike agencija za nekretnine.

Prema podacima iz Poslovne Hrvatske, agencija je blokirana, a vlasnica je od lani predsjednica Udruge za očuvanje i uzgoj smilja “Smilje Karin Kunovac” registrirane na istoj adresi kao i agencija.    

>> Njemačku tvrtku prevario za 1,5 mil. eura

Komentara 3

RI
ribar110
22:13 03.11.2016.

I sto sada na ovo reci ako kazem da prezimena aktera sve govore reci ce da sam nacionalisticki zadojen

ST
Splicanka_Tessa
13:52 04.11.2016.

Draga Marina, citam ovaj vas tekst i nista ja ne razumijem. Ko sta, koga cega.Daj nam provjerene informacije ili prestani da radis ovaj posao. Nije ovo za tebe, svi tekstovi koje ti pises nemaju smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije