Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditelji optužuju:

'Učiteljica je našu djecu zvala guskama i glupačama'

učionica
Duško Jaramaz/PIXSELL
05.09.2013.
u 18:22

Mi ovu stvar rješavamo i bez medija, bez obzira na to što su roditelji rekli da je to problem koji traje već godinama, kazao je ravnatelj škole te dodao da se ''trenutačno utvrdilo kako postoje neke nepravilnosti u njezinu radu''

Za dvadesetak debeljačkih osnovnoškolaca, među kojima su gotovo svi prvašići, prvi dan škole ostat će upamćen po prosvjedu njihovih roditelja. Oni su se pobunili protiv učiteljice Anke S., koju optužuju, piše Zadarski list, za vrijeđanje i zanemarivanje djece, odnosno ostavljanje djece bez nadzora. Djecu je, kažu, nazivala ''guskama'', ''glupačama'' i sličnim pogrdnim imenima. Prozvana učiteljica od jučer je na bolovanju jer je, potvrdio je ravnatelj OŠ Sukošan Branimir Peričić, pod velikim stresom zbog cijele situacije. On je pokušao razgovarati s roditeljima, no nikakav dogovor nije postignut.

Bunili se i ranije

Roditelji su se protiv iste učiteljice već bunili i prije četiri godine, zbog čega je njih čak šestero svoje učenike vodilo u OŠ Sukošan. Ove godine postavili su ravnatelju ultimatum – ili neka učiteljicu premjesti u Sukošan pod svoj nadzor ili svoju djecu neće pustiti u školu, bez obzira na to što im je za prve dane, dok je učiteljica na bolovanju, osigurana zamjena.

Cijelu stvar ove godine trebao bi razriješiti inspektor Agencije za odgoj i obrazovanje, koji će danas doći u nadzor, a kojega će dočekati i roditelji. Ravnatelj Peričić priznaje kako su protiv iste učiteljice već imali pritužbi te su protiv nje poduzete i neke disciplinske mjere, no ovo je prvi put da u školu dolazi inspektor Agencije za odgoj i obrazovanje koji će utvrditi što je škola, odnosno ravnatelj škole učinio da ovu situaciju razriješi i jesu li primjedbe roditelja utvrđene te odrediti daljnje postupke.

Postoje nepravilnosti

– Mi ovu stvar rješavamo i bez medija, bez obzira na to što su roditelji rekli da je to problem koji traje već godinama – kazao je ravnatelj Peričić te dodao kako se ''trenutačno utvrdilo da postoje neke nepravilnosti u njezinu radu''.

– Mi smo postupili disciplinski prema njoj, međutim, daljnje korake prepustit ćemo Agenciji za odgoj i obrazovanje koja će nam, valjda, moći pomoći da ovu situaciju razriješimo u interesu djece, roditelja i nas kao škole – tvrdi Peričić.

U slučaju da se potvrde navodi roditelja, ravnatelj je obećao da učiteljica neće biti vraćena na radno mjesto, no u slučaju da inspektor ne utvrdi da je učiteljica nesposobna za rad s djecom, roditelji su odlučni u tome da svoju djecu, njih 20-ak iz prvog i drugog razreda, od ukupno 42 debeljačkih učenika, neće slati u školu.

>>Učiteljica u zatvoru jer je učenike savjetovala da tuku dječaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije