Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otac Mattea Ružića:

'Moje dijete nitko neće vratiti. Izbezumljen sam i dosta mi je svega'

Tihi prosvjed u Zaprešiću zbog smrti Mattea Ružića
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
Autori: Hina, Vecernji list
21.08.2018.
u 22:52

Matteo je preminuo na cesti zbog kombinacije srčane mane i astme, a na to još treba uključiti i sporu reakciju hitne pomoći kojoj je trebalo 27,5 minuta da dođu do žrtve

Skup podrške rasvjetljivanju okolnosti smrti 21-godišnjeg Mattea Ružića, koji je tragično umro 12. kolovoza na ulici u Zaprešiću čekajući dolazak Hitne pomoći, održan je u utorak kasno poslijepodne u središtu Zaprešića. 

Prema nalazima obdukcije, dvadesetjednogodišnji Matteo Ružić iz Zaprešića umro je zbog astmatskog bronhitisa i do tada neprepoznate srčane mane, odnosno mane krvnih žila, rečeno je u ponedjeljak u Ministarstvu zdravstva, gdje su javnosti objavljeni rezultati obdukcije koju su proveli stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku. 

"Nikoga ne krivim, no mogu reći da u medicinskoj dokumentaciji moga sina nije bilo ništa što bi govorilo o srčanoj mani koju spominje istraga stručne komisije", kazao je  Ružić. Kazao je kako je ponosan na građane i prijatelje na pruženoj podršci.

>> Pogledajte prosvjed u Zaprešiću održan zbog smrti Mattea Ružića

Prema tvrdnjama jednog sudionika skupa, Zaprešićani su ranije imali kvalitetnu i učinkovitu medicinsku zaštitu, koja je posljednjih godina svedena na osnovne zdravstvene usluge, dok su sve važnije funkcije prebačene u Zagreb.

"Sad se to svelo na vađenje laboratorijskih nalaza", kazao je Vlado iz Zaprešića, sudionik skupa.

Građani su u vezu s tim imali prekjučer sastanak sa zaprešićkim gradonačelnikom i predložili mu kvalitetna rješenja. Očekujemo da on donese odluku i riješi problem medicinske zaštite u Zaprešiću, kazao je oporbeni gradski vijećnik Ante Vukelić.

Emir Beka iz Sesveta došao je na skup kako bi iznio problem svoje petogodišnje kćeri Šeherezade, koja je 2016. preminula u bolnici u Zagrebu, po njegovim mišljenju, krivnjom liječnika.

Tako, smrt 21-godišnjeg Mattea Ružića bila je kap koja je prelila čašu, budući da je hitna pomoć došla na intervenciju bez doktora.

Matteov otac je za RTL izjavio kako traži odgovore. 

"Moje dijete nitko neće vratiti. Nitko. A ovo je apsurd da mi ne možemo živjeti kao normalni ljudi, to je sramota. Da novac čini čovjeka. Nemam riječi. Više ne znam što pričam. Izbezumljen sam i dosta mi je svega. Za deset ću dana dati izjavu kad od ministra dobijem svu papirologiju. Želim znati istinu. Da vidim što je bilo s mojim djetetom, koje su institucije zakazale, ako nije bilo propusta da se ispričam, a ako ima propusta želim da odgovorni odgovaraju za ono što se desilo", rekao je Dubravko Ružić dodavši kako ga ne zanima hoće li ministar Milan Kujundžić dati ostavku ili ne. 

"Osobno protiv čovjeka nemam ništa i ne želim optuživati dok ne vidim dokaze", kazao je Ružić.

Građane su na prosvjed pozvali Matteovi roditelji, a okupilo se nekoliko stotina ljudi.

Tihi prosvjed u Zaprešiću zbog smrti Mattea Ružića
1/13

 

Komentara 108

Avatar white socks
white socks
21:24 21.08.2018.

Jadne ljude su izludjeli manipulatori koji na njihovoj tragediji žele zaraditi političke poene.

JO
jozoblekic
21:56 21.08.2018.

Novinari su dno dna užas od ljudi

Avatar Keep_calm
Keep_calm
23:08 21.08.2018.

Samo ti jadni čovječe slušaj ovo zlo što kraj tebe stoji s mikrofonom... Ne da nećeš znati što da misliš, nego nećeš uskoro znati ni kako ti je ime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije