Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

'Tražit ću oduzimanje liječničkih licenci Strenji Linić, Jovanoviću i Petrovu'

Milan Kujundžić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
21.08.2018.
u 00:05

S kolegama iz pravne struke ću se konzultirati ima li prostora za kazneno gonjenje, kaže ministar zdravstva

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u intervjuu za Večernji list najavio je kako će tražiti oduzimanje liječničkih licencija Željku Jovanoviću, Ines Strenji Linić i Boži Petrovu zbog njihovih istupa nakon smrti 22-godišnjeg Mattea Ružića.

– Ovo što su radili troje liječnika, Jovanović, Strenja Linić i Petrov, gdje su smrt mladoga čovjeka i tragediju obitelji koristili ili za dnevno političko skupljanje bodova ili pokazali krajnje neznanje o medicini gdje su bez dijagnoze davali terapiju.... A nije se pričekao nalaz inspekcije ili obdukcijski nalaz, oni su već davali presude i pritom zapravo blatili hrvatske liječnike, medicinske sestre i unosili nemir u hrvatsku javnost. Time je nanesena nesaglediva šteta hrvatskom narodu i zbog toga ću tražiti doživotno oduzimanje liječničke licencije za ovo troje liječnika, a s kolegama iz pravne struke konzultirat ću se ima li prostora za kazneno gonjenje – rekao je Kujundžić.

Najavio je izgradnju novih bolnica.

Prosjek je starosti hrvatskih bolnica oko sto godina i mi ćemo morati ići u izgradnju novih bolnica i s druge strane racionalizirati broj bolnica. Bolnica u Lopači bolnica je paviljonskoga tipa, požar je izbio na katu jednoga paviljona i svi pacijenti su zbrinuti – rekao je.

Istaknuo je kako se ne odustaje od izgradnje Sveučilišne bolnice u Blatu.

– Definitivna je odluka da se ide u izgradnju sveučilišne bolnice, na tome tragu pripremaju se idejni projekti, osigurana su sredstva za početak radova iduće godine – kaže ministar.

>> Cijeli intervju s ministrom Kujundžićem pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka ili u našem e-izdanju!

Ne propustite i ostale teme:

>>Rat za višu osnovicu: Najniže doprinose plaćaju svećenici i OPG-ovi

>>Pola EU jede brancine iz Grčke, samo 6% dolazi iz Hrvatske

>>Posljedice seks-skandala: Hollywoodski spektakl o Nikoli Tesli neće igrati u kinima 

>>Dalija Orešković okuplja tim za izbore

>>Pet savjeta kako izbjeći depresiju nakon godišnjeg odmora

Ključne riječi

Komentara 270

CR
crodux
20:57 20.08.2018.

tko vas medije plaća da pišete o ovom slučaju već tjedan dana? a puno veća tragedija se dogodila u Istri gdje je pijana sdp-ovka unakazila cijelu obitelj ni slova?sram vas bilo! daj nam javite kako je mali, jeli dobro?

Avatar Toni Broo
Toni Broo
21:24 20.08.2018.

Mediji, politikanti i njihovi trolovi konstantno lešinare oko razno raznih tragedija. To je postao nacionalni sport u Hrvatskoj. Takve standarde je uspostavio bolesni portal INDEX kojeg je u početku financirao Soroš s ciljem unošenja razdora u društvo. Takva medijska politikaka se manifestira sve do danas. Ideološki jasno obojene populiste iz medija i politike koji prodaju difamacije, spinove i konstrukcije, istina ne zanima! Njima je najvažnije urlati: "Ostavka, ostavka" i širiti hajku i negativu! U ovoj državi se stalno provodi selektivni linč i mnogi društveni problemi otkrivaju kako je koja stranka na vlasti i jasno je da su mediji, pojedini politički akteri i njihovi trolovi zbog ostvarivanja svojih političkih ciljeva i dnevnopolitičkih poena doslovce spremni i preko leševa gaziti. Hrvatska je postala zbog medija i populista u politici država horor u kojoj svatko tko ne odgovara toj ljevičarskoj ekipi može postati meta. Ništa im nije sveto i kruže kao lešinari iznad leševa nedužnih, pojedinaca, dnevno političkih događaja i vrebaju nove žrtve nad kojima bi se iživljavali.

DR
Drmiha
20:50 20.08.2018.

covjek je 100% u pravu na smrti jadnoga mladica su pokusavali kupiti politicke bodove. jadno da ne moze biti jadnije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije