Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska liječnička komora

Jovanović predao zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka protiv Kujundžića

Željko Jovanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
21.08.2018.
u 11:08

Jovanović je protiv Kujundžića zatražio pokretanje disciplinskog postupka jer smatra da je u slučaju tragedije u Zaprešiću i smrti 21-godišnjaka na konferenciji za novinare povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije

V. d. predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) Krešimir Luetić potvrdio je da je e-mailom u HLK stigao zahtjev saborskog zastupnika SDP-a Željka Jovanovića za pokretanje disciplinskog postupka protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića jer je povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije u slučaju smrti 21-godišnjaka u Zaprešiću, a o zahtjevu će odlučiti Časni sud komore.

U HLK kažu kako čekaju da stigne i originalan zahtjev, a nakon što o zahtjevu, prema proceduri, prethodno svoje mišljenje kaže Komorino Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju, konačnu odluku o tome dat će Časni sud komore.

Jovanović je protiv Kujundžića zatražio pokretanje disciplinskog postupka jer smatra da je u slučaju tragedije u Zaprešiću i smrti 21-godišnjaka na konferenciji za novinare povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama liječnicima – Ines Strenji Linić i Boži Petrovu, jer je neutemeljenom i paušalnom ocjenom omalovažio njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente.

Jovanović: Kujundžić je povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije

Ranije je Željko Jovanović ustvrdio kako je ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavom da će tražiti da se Boži Petrovu, Ines Strenji Linić i njemu doživotno oduzmu liječničke licencije povrijedio Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama.

"I sada ON prijeti doživotnim oduzimanjem licencija nama koji smo ukazali na njegovu nesposobnost i bahatost. Očekujem glasnu reakciju svih liječnika jer ministar Kujundžić se očito potpuno izgubio i jasno je da on više ne može biti ministar zdravstva", napisao je Jovanović na svojem Facebooku.

Jovanović ocjenjuje kako Večernji list (u kojem je Kujundžić to izjavio) donosi zabrinjavajuću prijetnju ministra koji svoje ponašanje i djelovanje još od predizborne kampanje nije usmjerio na čuvanje ugleda liječništva već je, naprotiv, kontinuirano vrijeđao kolege liječnike i svojim neutemeljenim paušalnim ocjenama i izjavama omalovažavao njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente.

Također podsjeća na Kujundžićevu izjavu da su liječnici u Hrvatskoj "nesposobne neznalice koje ne zaslužuju plaću", za što je odgovarao pred Vijećem časti HLK.

"Posljednjim izjavama, poput recidiviste, nanio je nemjerljivu štetu ne samo Strenji Linić i Petrovu, nego kompletnom liječničkom korpusu i narušio ugled liječnika u društvu te ugrozio povjerenje pacijenata prema navedenim, ali i svim liječnicima u Hrvatskoj", drži Jovanović.

"Uz ove najnovije izjave i najave vrlo je upitno kako Kujundžić razmišlja i donosi odluke. S njim i takvim logičkim sklopom u donošenju odluka u resoru zdravstva nema šanse za reformu koja će značiti dobrobit za pacijente i sve zdravstvene radnike", napisao je Jovanović na Facebooku.

Komentara 39

MM
mmaraci4
11:40 21.08.2018.

E jovane jovane,jesi li ti ono početkom 90-tih izbjegavao vojnu obavezu i tobože se bavio prodajom lijekova?Jesi li ti ono onomad u Liku poslo sanitetsko vozilo a na zahtjev Morh-a ali prazno bez ikakva zavoja ili lijekova*E jovane crni jovanee zar te nije stid naroda(osim onog u rijeci)?

AL
alf
11:31 21.08.2018.

Uvrujedio je cast dr. Jovice! Dali jovica zna sto to znaci biti castna osoba? Sumnjam, jer on to nije .

Avatar rubinet
rubinet
11:50 21.08.2018.

Ne znam što napisati.Koji komentar? Kujundžić mi se ne sviđa...himben,slatkorječiv i prijetvoran političar..šteta... a tako dobar liječnik......no ako ga napada Onaj....moram zauzeti Milanovu stranu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije