Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Varaždinu održan prosvjed 'Žena hrabrost - ne moraš trpjeti nasilje...!'

Povod prosvjedu bile su optužbe protiv jednog varaždinskog psihijatra
19. rujna 2020. u 17:48 4 komentara 668 prikaza
varazdin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Na varaždinskom Korzu održan je mirni prosvjed nazvan "Žena hrabrost - ne moraš trpjeti nasilje, prijavi zlostavljača!". Cilj je bio, prema riječima organizatora, podrška svim ženama žrtvama fizičkog, seksualnog, emocionalnog ili bilo kojeg drugog oblika nasilja. Povod prosvjedu bile su optužbe protiv jednog varaždinskog psihijatra.

Art kvart RezervArt U Varaždinu podižu umjetničko naselje na 60.000 kvadrata s parkom skulptura i prostorom za koncerte za 30.000 ljudi

- Ovo je podrška da žrtve vide da stojimo iza njih i da ispričaju svoje priče, a ako se radi o kaznenim djelima, da ih se prijavi - rekla je organizatorica Ksenija Krčar.

Varaždinski psihoterapeut Nebojša Buđanovac istaknuo je da je važno govoriti o takvim stvarima jer se vrlo često radi o sivim zonama koje nisu u potpunosti jasne, pa se žrtve boje progovoriti strahujući od osude okoline. 

Maja, Ana Maria, Andrijana, Josipa, Petra, Ema, Nikolina i Tihana: Itekako možemo biti korisne hrvatskom zdravstvenim sustavu u pandemiji COVID-19! Ako je staž obavezan, zašto ga ne omoguće, a ako je to nemoguće, neka ga ukinu
PRIPRAVNICI U NEIZVJESNOSTI
Zovete umirovljenike, a mi čekamo na posao i po nekoliko godina?!
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život
 • vetusleo77:

  Simješne babe, muž treba tu i tamo ženi opaliti pljuski, ako on ne zna zašto žena zna... ha,ha,ha...

 • Talleyard:

  U velikom broju slučajeva žene su te koje potiču i izazivaju nasilje, razaraju obitelji, provode nasilje nad djecom tako da ih prljavim manipulacijama i prisilama odvajaju od očeva.

 • Avatar Mars
  Mars:

  A čemu to sad? Uvjeravalo nas se da prihvatimo istanbulsku konvenciju da zaštitimo žene. Želi li se reći da smo bili obmanuti i da smo istanbulsku konvenciju potpisali nepotrebno?