Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrška žrtvama

U Varaždinu održan prosvjed 'Žena hrabrost - ne moraš trpjeti nasilje...!'

varazdin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
19.09.2020.
u 17:48

Povod prosvjedu bile su optužbe protiv jednog varaždinskog psihijatra

Na varaždinskom Korzu održan je mirni prosvjed nazvan "Žena hrabrost - ne moraš trpjeti nasilje, prijavi zlostavljača!". Cilj je bio, prema riječima organizatora, podrška svim ženama žrtvama fizičkog, seksualnog, emocionalnog ili bilo kojeg drugog oblika nasilja. Povod prosvjedu bile su optužbe protiv jednog varaždinskog psihijatra.

- Ovo je podrška da žrtve vide da stojimo iza njih i da ispričaju svoje priče, a ako se radi o kaznenim djelima, da ih se prijavi - rekla je organizatorica Ksenija Krčar.

Varaždinski psihoterapeut Nebojša Buđanovac istaknuo je da je važno govoriti o takvim stvarima jer se vrlo često radi o sivim zonama koje nisu u potpunosti jasne, pa se žrtve boje progovoriti strahujući od osude okoline. 

Komentara 2

TA
Talleyard
11:33 20.09.2020.

U velikom broju slučajeva žene su te koje potiču i izazivaju nasilje, razaraju obitelji, provode nasilje nad djecom tako da ih prljavim manipulacijama i prisilama odvajaju od očeva.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
18:56 19.09.2020.

A čemu to sad? Uvjeravalo nas se da prihvatimo istanbulsku konvenciju da zaštitimo žene. Želi li se reći da smo bili obmanuti i da smo istanbulsku konvenciju potpisali nepotrebno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije