Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi vizualni identitet

U turističkoj ponudi Vukovarsko-srijemske županije i hologrami poznatih osoba

Turistička ponuda Vukovarsko-srijemske županije
Foto: Branimir Bradarić
1/2
28.11.2018.
u 13:57

Izrađen je i novi turistički slogan županije koji od sada glasi 'Srijem i Slavonija protkani zlatom'

Slijedom novih vremena i zahtjeva tržišta Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije izradila je svoj novi logotip kao i logotipove gradova Vukovar, Vinkovci, Ilok i Županja te Općine Nijemci. Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak pojasnila je kako do sada logotipovi pojedinih gradskih turističkih zajednica županije nisu imali zajedničkih elemenata.

- Sada smo sve to uskladili. Dominira zlatna boja pri čemu svaka od Turističkih zajednica ima svoj prepoznatljivi simbol kojih ih predstavlja i po kome su prepoznatljivi. Tako je logu TZ Vukovar vučedolska čizmica, TZ Vinkovci kolo koje simbolizira Vinkovačke jeseni, TZ Županja šokački šešir, TZ Ilok čaša i TZ Općine Nijemci ptice - pojasnila je Bušić Srpak.

Dodala je i kako novim vizualnim identitetom Vukovarsko-srijemska županija pozicionira se kao jedinstvenu, cjelovita i prepoznatljiva turistička destinacija pod imenom „Srijem i Slavonija“. Izrađen je i novi turistički slogan županije koji od sada glasi „Srijem i Slavonija protkani zlatom“. U sklopu projekta Virtualni i kulturni turizam – ViCTour izrađeni su i hologrami nobelovca Lavoslava Ružičke, bana Josipa Šokčevića i Nikole Iločkog. Ti hologrami postavljeni su u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke. Gradskom muzeju Vinkovci i Kuriji Brnjaković u Iloku.

- To su povijesne osobe koje su doprinijele prepoznatljivosti Vukovara, Vinkovaca  i Iloka. Turisti će posjetom nekih od tih ustanova moći saznati više o životu tih osoba. Kroz holograme te osobe pričaju o sebi, svojim gradovima kao i dostignućima koja su napravili. Ovo je jedinstven sadržaj u ovom dijelu Hrvatske - rekla je Bušić Srpak.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić kazao je kako je hologramski prikaz znamenitih osoba koje su rođene ili su u nekom dijelu svoga života živjele na prostoru Vukovarsko-srijemske županije predstavlja jedinstvenu je turističku ponuda kakve nema u Hrvatskoj.

- Školarci već sada u velikom broju obilaze ove lokacije, a vjerujemo kako će za interes ovim zanimljivim projekcijama, kojima je cilj putem suvremenih tehnologija oživjeti duh prošlih vremena, iskazati i odrasli - rekao je Galić.

Novi vizualni identitet i hologrami povijesnih osoba izrađeni su u sklopu turističkog projekta Virtualni i kulturni turizam - ViCTour, koji je sufinanciran sredstvima Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020.Vrijednost ovog projekta je 920.000 eura, od čega je Vukovarsko-srijemska županija, kao njegov nositelj, sudjelovala s 280.000 eura.

Pogledajte video: Raketna topovnjača ‘Vukovar’ vratila se iz misije NATO-a Sea guardian

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije