Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
split

U pokušaju pljačke banke zaštitara ranio umirovljeni branitelj

split, pljačka, imex banka, presica (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
04.05.2011.
u 10:20

Uhićeni muškarac bavio se ugostiteljstvom te je, unatoč dobroj mirovini, upao u novčane poteškoće.

Razbojnik koji je prošlog tjedna pokušao opljačkati poslovnicu Imex banke u Splitu i pri tome ranio zaštitara 43-godišnji je Z. Š., umirovljeni branitelj. Policija ga je uhitila zahvaljujući dojavama građana te utvrdila da je upravo on nakon neuspjele pljačke banke pola sata kasnije opljačkao poslovnicu Hrvatske pošte u Ulici A. B. Šimića gdje je uz prijetnju pištoljem ukrao 82.000 kuna.

Kako je istaknuo Ivica Tolušić, načelnik PU splitsko-dalmatinske, policija je uhitila i njegova pomagača, 35-godišnjeg M. M., također iz Splita kod kojega je pronađeno oružje s kojim je počinjeno razbojstvo, odjeća i dio novca.

Policija sumnja da je Z. Š. istu poslovnicu pošte opljačkao prije tri godine, kada je odnio 101.000 kuna. Bavio se ugostiteljstvom te je, unatoč dobroj mirovini, upao u novčane poteškoće.

Zaduživao se kod banaka i kamatara, a i kockao je. Ta je tri razbojstva priznao, a policija ga povezuje s još desetak pljački. U srijedu poslije podne privest će ga istražnom sucu, a njegova pomagača još ispituju u policiji.

Komentara 38

KU
kukuriku
17:45 04.05.2011.

kocka i droga....

JU
juma
17:58 04.05.2011.

Tko je zdravom konju od 40 godina dao mirovinu i zasto, kad mi ostali moramo raditi do 65, a ako se ovako nastavi uskoro i do 70 godine? Pa dokle ce jedan covjek koji radi u ovoj drzavi na ledjima nositi i hraniti tri ovakva parazita, kojima ni to nije dosta nego idu mlate okolo s oruzjem i ugrozavaju zivote neduznih prolaznika. Sve braniteljske, partizanske, politicke i invalidske mirovine pod hitno na reviziju, jer ovako vise ne ide. U suprotnom sami kopamo grob svojoj djeci, jer oni vise nece imati mirovinu...

BJ
bjuri47
22:33 04.05.2011.

Izdajnik..odmah mu uzeti mirovinu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije