Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE I TRUMP

U neredima ubijen umirovljeni policajac: Umjesto da mu pomognu, uživo prenosili njegovu smrt

Foto: Reuters/PIXSELL
03.06.2020.
u 10:01

Neredi su se dogodili nakon mirnih prosvjeda zbog smrti Georgea Floyda, Afroamerikanca kojeg je ubio policajac.

Umirovljeni policajac iz St. Louisa David Dorn (77) ubijen je u neredima od izgrednika koji su provalili u trgovinu njegova prijatelja. On je pronađen na ulici nakon nereda koji su se dogodili nakon mirnih prosvjeda zbog smrti Georgea Floyda. 

Ubojstvo i krađa objavljeni su na Facebook Liveu, no u međuvremenu to je maknuto je s interneta. Policija do sada nije objavila detalje tragične smrti niti je itko uhićen. 

– Čovjek je upravo upucan i ubijen ispred dućana – ustvrdio je Marquello Futrell koji je vidio snimku ubojstva na Facebooku i dodao: – Jedno je biti žrtva napada ili pljačke, a drugo je ležati u vlastitoj krvi i zapomagati za pomoć koja ne dolazi osim onih ljudi koji objavljuju snimku njegove smrti na Facebooku. Uznemiren sam i ne mogu spavati! 

Kako je supruga ubijenog policajca kazala lokalnim medijima, njezin muž bio je prijatelj vlasnika dućana i provjeravao bi ga u slučaju aktivacije alarma. 

Umirovljeni policijski kapetan služio je 38 godina u St. Louisu prije nego što je otišao u mirovinu 2007. godine. Nakon toga, služio je kao policijski načelnik u malenom gradiću na sjeveru St. Louisa, Moline Acres. Policijski načelnik St. Louisa, pukovnik John W. Hayden Jr. naveo je kako je ovo tužno vrijeme za njih i kako je Dorn bio dobar kapetan te uzor mnogim policajcima, prenosi Daily Mail. 

O njegovoj smrti oglasio se i američki predsjednik Donald Trump. 

– Naše najveće poštovanje obitelji Davida Dorna, sjajnog policijskog kapetana iz St. Louisa koji je bio jučer upucan i ubijen od pljačkaša. Poštujemo naše policijske dužnosnike, možda i više nego prije. Hvala vam – stoji u tvitu koji je objavio. 

 

U neredima u St. Louisu upucana su četiri policajaca, a brojne trgovine su opljačkane. Neredi su se dogodili nakon mirnih prosvjeda zbog smrti George Floyda, Afroamerikanca kojeg je ubio policajac. 

Komentara 13

DU
Deleted user
10:23 03.06.2020.

Protiv čega oni prosvjeduju? To su obični manijaci i propalice, divljaci ulice. Nema to veze sa željom za ravnopravnošću rasa.

BL
Blathnat
11:46 03.06.2020.

Novinar pise:"Neredi su se dogodili nakon mirnih prosvjeda zbog smrti George Floyda, Afroamerikanca kojeg je ubio policajac." Upucali covjeka nakon "mirnih"prosvjeda...pametnom dosta

KB
kbr
13:31 03.06.2020.

kako mogu biti mirni prosvjedi, a ubili čovjeka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije