Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet pod vodom

U dvorištu mi jezero osvanulo, skoro sam u nesvijest pala

poplave
22.06.2010.
u 19:00

Zbog bujice su s dvije farme evakuirane su svinje, a neke su i uginule. Oko 50 podruma ispumpali su vatrogasci, zatvorene su pojedine lokalne ceste

Kada se jučer ujutro probudila i pogledala u dvorište, Ana Matanović iz osječkog prigradskog naselja Višnjevac gotovo se, kaže, onesvijestila. Zbog obilne kiše koja pada od ponedjeljka, u dvorištu joj je osvanulo – jezero.

 

“Kriva je ljudska glupost”

 

– Uplašila sam se kad sam vidjela toliku vodu! Srećom, nije ušla u kuću, ali je došla do praga. Ovo je Venecija – u nevjerici je Ana. Na ulicu može jedino u visokim čizmama. – Ovoliko poplavljeno dvorište nije bilo ni početkom lipnja kada je kiša padala osam dana – priča ona. Iz sudopera joj, dodaje, izbija vodoskok jer se voda vraća u cijevi.

 

Za glavu su se jučer hvatali brojni građani s osječkog područja, poplavljene su kuće i podrumi u Petrijevcima, Samatovcima, Tenji... Pune ruke posla imali su i mještani Čepina. Čak 107 litara po metru četvornom palo je na čepinskom području od ponedjeljka u 7 sati do utorka u isto vrijeme. – Samo mi tavan nije poplavljen! Podrum je pun vode, isključila sam struju jer se plašim da će kuća izgorjeti. Susjed mi je donio čizme do vrata jer ja nisam mogla izaći u dvorište – očajna je Ana Brtan. Čepinčani su uvjereni kako su poplavljeni zbog “čiste ljudske gluposti”.

 

Tužit će Općinu

 

– Kanali su neodržavani, drveće u njima raste! Zašto plaćamo komunalije? Okupit ćemo se, unajmiti vještaka i tužiti Općinu, a ona neka dalje tuži koga god hoće – ogorčena je Ana Brtan. Mještani u čudu pokazuju i kanal u Strossmayerovoj ulici koji je - suh. – Kanali nisu spojeni, ovi manji su puni vode, a može se jednostavno prokopati do većih koji su suhi, kao što je i bilo prije rata – upire prstom vatrogasac Tomislav Miković.

 

Vatrogasci odmora nemaju, kažu, od početka mjeseca. Bila su tek dva dana mira.

 

– Pedesetak podruma smo ispumpali u manje od 24 sata, sve su ekipe na terenu – kažu u JPVP-u Grada Osijeka. Nekoliko cesta u županiji zatvoreno je za promet. – U Ladimirevcima most prijeti potpunom urušavanju. Lokalna cesta u Batini je propala na jednom dijelu – izvijestili su iz PU osječko-baranjske. Oko 800 svinja evakuirano je s farme Kovač gaj u Valpovu. Zbog bujice je izvučeno i 70-ak svinja iz farme u Višnjevcu, a nekoliko ih je i uginulo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije