Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO POOŠTRAVANJE MJERA NA VIDIKU

U Austriji ponovno više od 4200 novozaraženih. S broda vraćeno 80 pozitivnih autobusima u Njemačku

Border controls at the Austrian-German border near Kiefersfelden.
Foto: DPA/Pixsell
1/2
28.10.2021.
u 13:52

Od jučer do danas zabilježeno je još 15 teško oboljelih na respiratoru, čime se ukupan broj pacijenata u intenzivnoj njezi popeo na 265

Austrija ponovno "gori”. Već drugi dan zaredom ova alpska zemlja bilježi više od 4200 novozaraženih koronavirusom.

U protekla 24 sata 4248 oboljelih osoba, a jučer 4261, što je rekordna vrijednost koja je posljednji put zabilježena prije jedanaest mjeseci kada još nije ni počelo cijepljenje protiv koronavirusa. Više nego dovoljan razlog za uzbunu, tvrde epidemiolozi i drugi medicinsko-zdravstveni stručnjaci. Od jučer do danas umrlo je još 27 oboljelih od korone.

Zabrinjavajući broj novozaraženih u protekla 24 sata bilo je u pokrajini Gornjoj Austriji, čak 1269. Slijede Donja Austrija (786), Štajerska (458), Beč (424), Tirol (381), Salzburg (361), Koruška (325), Vorarlberg (134) i Gradišće (110).

Situacija u austrijskim bolnicama, posebice u jedinicama intenzivne njege iz dana u dan sve je dramatičnija. Od jučer do danas zabilježeno je još 15 teško oboljelih na respiratoru, čime se ukupan broj pacijenata u intenzivnoj njezi popeo na 265.
Kako se predviđa, broj pacijenta u intenzivnoj njezi još ovoga tjedna mogao bi prijeći granicu od 300, a to znači zauzetost više od 15 posto ukupnih kapaciteta u jedinicama intenzivne njege.

Ako se to dogodi, prema vladinu petostupanjskom planu na snagu stupaju strože zaštitne mjere. A to znači da necijepljeni više ne smiju ni s testom u noćne lokale i na priredbe, tamo mogu ulaziti isključivo cijepljeni i oni koji su preboljeli zarazu koronavirusom. Osim toga, sada dopušteno samotestiranje kod kuće uz službeni videonadzor ukida se i takav test više ne vrijedi kao ulaznica kod “3-G” pravila (cijepljen-prebolio-svježe testiran).

Koronavirus i njegove uvijek nove i još zaraznije varijante ne posustaju, svakim je danom sve dramatičnija situacija s novooboljelima, a problem je i u glavama ljudi koji misle da je sve dostupno i moguće kao i prije. Tako su mislili i putnici iz Njemačke koji su jučer Dunavom doplovili iz Passaua u bečku luku Wien-Nussdorf. Ali samo nakratko, jer se jučer na testiranju pokazalo da je čak 80 osoba na brodu pozitivno na koronavirus. Nadležne službe Grada Beča i Magistrat 15 zajedno s organizatorom putovanja odmah su poduzeli stroge mjere zaštite od širenja koronavirusa, rekla je danas dnevnom listu Der Standard glasnogovornica Magistrata 15 Sonja Vicht. Prema njenim informacijama, zaraženi putnici odmah su stavljeni u karantenu i odvojeni od nezaraženih.

I zaraženi i nezaraženi smješteni su odvojeno u četiri autobusa i uz stroge mjere zaštite i obvezne FFP2 maske i provjetravanje autobusa vraćeni su svojim kućama u Njemačku, izvještavaju u svojim podnevnim izvješćima austrijski mediji. Što znači klaster zaraze na brodu u bečkoj luci za Bečane i grad Beč, s kime su se sve putnici iz Njemačke družili i dolazili u kontakt na brodu i izvan njega – za sada se ne izvještava. O tome će se sigurno biti riječi sljedećih dana.

>> VIDEO Namjerili se na krivu: Pokušali preveslati bakicu, no prevaranti ovo nisu očekivali!

Komentara 22

DU
Deleted user
14:13 28.10.2021.

Pa oni su dosta procjepljeni i u cemu je onda kvaka.

ME
MediciKM
14:05 28.10.2021.

Ma nemoguće. Oni skoro pa svi cijepljeni, strogo propisane maske....paranoja ide dalje...

DU
Deleted user
13:59 28.10.2021.

Austrija gori????? Buahahahahahahahahahahahaha...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije