Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.03.2015. u 10:22

Priznajem, i sam sam bio iznenađen s kolikim je lelekom popraćena vijest da je novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović "izmjestila" Titovu bistu s Pantovčaka u zagorski muzej.

Mo-bu-tu, sriče novinarka na TV-u, čita zapis s poleđine slonove kljove koju je na dar bio dobio J. B. Tito, a sada se i ta kljova prebacuje s Pantovčaka u rodno mu Zagorje zeleno. Nikad nije jadna novinarka čula za Mobutua Sese Sekua, jednog od desetak najvećih diktatora na svijetu.

Da je pogledala, možda bi se i zapitala, hej, a kako to da su Tita obožavali i svi svjetski diktatori? I kako to da je i Tito njima uzvraćao tu ljubav? Priznajem, i sam sam bio iznenađen s kolikim je lelekom popraćena vijest da je novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović "izmjestila" Titovu bistu s Pantovčaka u zagorski muzej. Gledam TV dnevnike i čudim se, jer, to plaču odrasli ljudi, profesori, premijer. Pridružuju im se urednici s HTV-a koji rade – pazi za anale – prilog o tome kako sada izbrendirati Tita kao turistički magnet Hrvatskom zagorju!? Brend?

Pa, ako sam dobro pratio, još je kao kandidatkinja za predsjednicu Kolinda obećavala da će maknuti bistu Tita s Pantovčaka, jer je on, ipak, primarno bio diktator. Ona je s tim programom i pobijedila. Prvog su je dana predsjedanja dočekali mediji s pitanjem – a što je s bistom?, a ona je pričekala i maknula Tita mjesec dana poslije. Oprez je bio opravdan, s obzirom na to da su zbog micanja jedne obične biste mnogi skočili kao da je Tito umro tek sada, a ne 1980. No, za razliku od tih godina, sada živimo u demokraciji, u kojoj mjesta ima i za one koji vole Tita. I neće im valjda micanje biste promijeniti intenzitet te ljubavi. Kao niti to, kada, koliko sutra, pometu Titovo ime i s najljepšeg zagrebačkog trga.

PLUS

Crno-bijeli svijet HTV-a, serija o osamdesetim, završila je, ustvari bez završetka. Kao da su samo željeli zagrebati po nostalgiji. I pokazati da je 12 epizoda nedovoljno. I nije, snimajte dalje. Još.

MINUS

Ministrica Opačić navodi da građani danas koriste 21 e-uslugu. Najavila je još mnoge druge. Korisno, no nitko ne pita: O. K., sad smo e-građani, a za koliko je to smanjilo broj birokrata u javnoj upravi? 

>> Stipe Alfier i Tina Šimurina plaše nas trgovinom bebama

>> Bijeg ministra Mornara otkrio gdje ministri skrivaju crne automobile

Komentara 149

Avatar Vrijeme
Vrijeme
10:32 20.03.2015.

Neki grade, neki razgradjuju, neki kradu a neki uhljebljuju. medjutim, najgori su oni koji lazu.

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
10:54 20.03.2015.

Očigledno, mnogo je još titovih džabalebaroša i njihovih sinova na visokim pozicijama, koji liju krokodilske suze za bistom. Njima je stalo do demokracije kao do lanjskog snijega. Pročitajte samo neke poslijednje izjave "boraca za ljudska prava" i bit će vamm jasno o kakvom se mentalnom sklopu tih ljudi radi. Braneći Tita, oni ustvari brane sebe ili svoje očeve za nečasna djela iz prošlosti, a sve to skrivajući se iza antifašizma, kojeg pripisuju sebi kao ekskluzivu, a sve one koji ne misle kao oni proglašavaju fašistima.

BA
balic
11:03 20.03.2015.

@Stipe tvz.prof :)------------------ nije to "Titova rezidencija" gradjena je i sagradjena novcem radnika i seljaka , vase cviljenje i nelogicnost je teska bolest.. Tito im stanove poklonio ,koje stanove jado ,one koje su sami platili koji su njihovim novcima gradjenini ,ma daj prosvjetli malo sto imas ako imas. buuuuuuuh koja nostalgija tebe i danas u 21 stoljecu zulja,pa covjece rezerviraj si mjesto u kuci cvjeca bit ces blize svom idolu/idealu samo nas postedite vise prica i zalopojki ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije