Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB u Kutjevu:

'Trebaju nam promijene koje će donijeti nova radna mjesta'

HDSBB (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/5
06.05.2013.
u 09:13

Uz nazočnost vrha stranke, predstavljena je kandidatkinja za gradonačelnicu Kutjeva Josipa Miličević te kandidat za požeškoslavonskog župana dr. Dražen Đurović.

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) svoju predizbornu kampanju počeo je u Kutjevu. Uz nazočnost vrha stranke, predsjednika Vladimira Šišljagića te saborske zastupnike Boru Grubišića i Ivana Drmića predstavljena je kandidatkinja za gradonačelnicu Kutjeva Josipa Miličević te kandidat za požeškoslavonskog župana dr. Dražen Đurović. Josipa Miličević, tridesetčetverogodišnja apsolventica prava iz Vetova, članica je stranke od 2006.godine, vodi gradski odbor Kutjeva, članica je Županijskog odbora, kao i Izvršnog odbora stranke. Kazala je kako je Kutjevo njen grad u kojemu se školovala, u kojemu ima obitelji i prijatelje i u kojemu namjerava ostati živjeti.

-Kutjevu trebaju promjene, došlo je vrijeme za nove generacije, mlade i obrazovane ljude kako bi se problemi prestali gurati pod tepih nego počeli rješavati. Kutjevu promjene trebaju jer je u tom kraju nezaposlenost sve veća zbog čega mladi odlaze dalje u potrazi za poslom. U zadnjih deset godina s kutjevačkog područja se iselio 1241 čovjek ili 17 posto stanovništva.

Po tome smo grad s najvećim padom broja stanovnika u Požeško-slavonskoj županiji – kazala je Josipa Miličević. Ona i njen tim, dodala je, takvo stanje žele promijeniti i od Kutjeva napraviti top-turističku destinaciju.

Dražen Đurović pozvao je prisutne da glasuju za promjene i u županiji.

-Požeško-slavonska županija je trenutno rupa zahvaljujući HDZ-u i SDP-u koji su proteklih godina svog mandata krali i varali i tako joj nabili ogromne dugove. Ako ste zadovoljni takvim stanjem, glasajte ponovo za njih – rekao je Đurović. Upozorio je da je svakome najvažnije da radi, a danas je radnih mjesta  sve manje.

-Politika mora biti okrenuta prema zapošljavanju i uspjeh svake politike ubuduće će se mjeriti prema tome koliko je uspjela stvoriti novih radnih mjesta - istaknuo je Đurović koji je potom predstavio i svoje najbliže suradnike, kandidate za dožupane, Gorana Katušića i Vladimira Petošića.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić se posebno osvrnuo na probleme poljoprivrednika za što su dobrim dijelom zaslužni ministri Čobanković i Jakovina koji, kako je rekao, pojma nema o resoru koji vodi. Založio se za legalizaciju poljoprivrednih objekata uz simboličnu nadoknadi te osobito za decentralizaciju "jer je nedopustivo da od 100 kuna 96 ide u Zagreb a 4 ostaju u Kutjevu".

Na skupu u Kutjevu predstavljeni su i kandidati HDSSB za gradonačelnike i načelnike u Požegi, Pleternici, Pakracu, Jakšiću i Brestovcu. U glazbenom dijelu nastupili su Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef, TS Đentlmeni i Shorty.

>> HDSSB: Ma kakva nervoza, mi smo u Bruxellesu već sedam godina

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije