Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stradale migrantice

Tragedija: u Italiju uplovio brod s 26 mrtvih ženskih tijela

migranti
Foto: Lena Klimkeit/DPA/PIXSELL
05.11.2017.
u 15:33

Poginule žene su, najvjerojatnije, sve nigerijskog podrijetla i nalazile su se na plovilu zajedno s muškarcima

Španjolski brod Cantabria stigao je danas u talijansku luku Salerno s izbjeglicama koje je spasio u Sredozemnom moru, ali i s 26 mrtvih ženskih tijela.

To je još jedna migrantska tragedija. Prefekt Salerna, Salvatore Malfi, kaže kako će se pokrenuti istraga o toj tragediji, te kako je riječ o ubojstvu 26 žena. Španjolski brod doveo je do talijanske luke 375 migranata (uz 26 mrtvih žena) od kojih 259 muškaraca i 116 žena od kojih devetoro su u poodmakloj trudnoći.

Poginule žene su, najvjerojatnije, sve nigerijskog podrijetla i nalazile su se na plovilu zajedno s muškarcima. Plovilo nije izdržalo, potonuli je, a žene se nisu uspjele spasiti. To je prva verzija događaja, ali istraga će, dakako, utvrditi detalje.

migranti
1/8

Komentara 6

Avatar fuzzy
fuzzy
16:29 05.11.2017.

Sreo sam se stjecajem okolnosti s jednim Afrikancem (i on je iz Nigerije) u Zagrebu. Kada stignu svi oni cvile kako su im ugroženi životi, ljudska i tko zna kakva sve prava. U stvarnosti su obični paraziti, koji svoje probleme nose u sebi kud god krenu. Nema kod njih ni trunke zahvalnosti a kamo li poštovanja za državu, narod, običaje i ljude koji ih prime i koji ih hrane. Što se grbavo rodi, vrijeme ne ispravi. U SAD-u su već 500 godina ali se ni u dvadesetom pokoljenju nisu integrirali u kulturu i narod s kojim žive. Ovaj zagrebački Nigerijac je kod nas još od 2008. godine ali još uvijek očekuje pa i zahtijeva da se s njim govori engleski (koji također ne zna), hračka oko sebe kao ljama, gasi u gostioni čikove na baru, ... drsko, arogantno i provokativno se ponaša a od njegove agresivnosti naše ljude (muškarce i žene) štiti samo činjenica da se nakon devet mjeseci Remetinca nalazi na uvjetnoj kušnji. Inače, iako je mlad, zdrav i natprosječno snažan, ne pada mu na pamet nešto raditi: živi na teret hrvatskog državnog proračuna u Prenočištu Crvenog križa (hrvatsko Ministarstvo socijalne skrbi mu ondje za smještaj i ishranu svaki mjesec plaća oko 3.500 kn!) a dobiva i socijalnu pomoć, koju troši na Marlboro i piće po gostionama... Kosor, Milanoviću, Plenkoviću uzmite ga k sebi i izbavite malog čovjeka ovakvih spodoba i troškova vezanih za njih.

DU
Deleted user
15:42 05.11.2017.

odlicno

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
07:09 06.11.2017.

i mrtve i žive,,,sve ih deportirati u zemlju iz koje su dopuzali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije