Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MASONSKA POLITIKA'

Maja Sever zbog priloga o migrantima dobila prijetnje smrću

Maja Sever
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/4
Autori: Hina, Vecernji list
30.10.2017.
u 12:14

Nigerijac Prince Wale Soniyiki u Hrvatsku je stigao 2011. godine i bio je među prvim migrantima koji su dobili azil u Hrvatskoj

Zbog priloga o migrantu Princeu Waleu Soniyikiju, novinarka Maja Sever primila je prijetnje smrću, objavila je sama novinarka na svom profilu na Facebooku.

Prilog je emitiran na HRT-u, a pokazuje kako priče migranata ne moraju nužno završiti tužno.

Nigerijac Prince Wale Soniyiki u Hrvatsku je stigao 2011. godine i bio je među prvim migrantima koji su dobili azil u Hrvatskoj.

Svojedobno je radio i kao ribar kod Ante Gotovine, nakon čega su ostali u dobrim odnosima. Sada ima mali restoran u središtu Zagreba.

Zbog priloga je muškarac koji navodno živi u Belgiji prostački izvrijeđao Sever i zaprijetio joj smaknućem. Poručio joj je, ako želi živjeti s crncima, da ode u Englesku, Francusku ili SAD, a da ''masonsku multikulti-politiku'' na promiče u Hrvatskoj.

HRT osudio napad, HND: Nema političke volje za rješavanje napada

O incidentu se oglasila i Hrvatska radiotelevizija (HRT) koja je osudila napad na svoju novinarku Maju Sever, kao i na sve druge medijske djelatnike koji su izloženi govoru mržnje zbog posla koji rade. U priopćenju ističu kako im je cilj zaštititi novinarsku profesiju i neovisno novinarstvo od pritisaka, bez obzira na to odakle oni dolaze. 

"HRT ovim putem izražava podršku kolegici Maji Sever, kao i svim  svojim zaposlenicima, novinarima, urednicima, voditeljima te svim drugim medijskim djelatnicima koji su izloženi govoru mržnje zbog posla koji rade", stoji u priopćenju HRT-a. Također poziva i da se na društvenim mrežama, komentarima na objave na internetskim medijima te općenito u javnome i medijskome prostoru ne upotrebljavaju govor mržnje, prijetnje i uvrede.

Napad na Sever osudilo je i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatrajući to nastavkom niza pritisaka na novinare u Hrvatskoj u kojoj nema političke volje da se napadi riješe. 

Ključne riječi

Komentara 297

AP
ante_pustinjak
12:40 30.10.2017.

zanimljivo, neki hrvati rade ko crnci i po 20-ak godina pa ne mogu otvoriti restoran! a ovaj dečko za 5 godina lovljenja riibe kod antiše uspio skucati za restoran. ne bi me nimalo čudilo kad bi sljedeći iz hotela porin otvorio kakvu butiku ili salon za masaže. a je li bi drugarica maja napravia ovako opsežnu reportažu i onima iz porina koji su pokušali silovati po zagrebu. e kd to napravi, onda ću joj priznati da je barem doneke objektivna novinarka!

DU
Deleted user
12:53 30.10.2017.

Dabog da je prisilili da i ode zivjeti u crnacku ili muslimansku cetvrt u Belgiji kao sto su Molenbeek u Briselu i Borgerhout u Antwerpenu I to bez mogucnosti vracanja u HR. Proklela bi dan kad se je rodila. Ovakvo sranja mogu pisati samo oni koji nikad nisu zivjeli na duzi period u blizini navedenih i zato im treba zabraniti da se dozivotno bave novinarstvom uz debelu kaznu zatvora.

DO
Dolinski
12:52 30.10.2017.

jedan od rijetkih prednosti Hrvatske u odnosu na Njemačku, Austriju, Francusku... je taj što Hrvatska *nije* multi-kulti eldorado (i to je dobar razloga zašto ostati ovdje a ne ići van), Maja ako si multi-kulti eldorado želi, ima svijeta... zna jezike... neka ide

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije