Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadač je simpatizer ISIL-a

Kamionom gazio ljude po šetnici, ubio 4 vojnika. Netanyahu povezao ovaj napad s napadima u Francuskoj i Berlinu

Jeruzalem
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
08.01.2017.
u 18:31

Četvrt u kojoj je došlo do napada je zatvorena, a na teren su poslane specijalne ekipe i stručnjaci za eksploziv koji su pregledali vozilo kako bi se uvjerili da se ne radi o auto - bombi.

Najmanje četiri osobe su poginule, a oko 15 ozlijeđeno, u Jeruzalemu kada se kamion zabio u ljude na šetnici koja gleda na Stari grad Jeruzalem, priopćile su bolničke službe i policija koja tvrdi da se radi o namjernom napadu.

39-godišnji Palestinac nastavio je voziti po susjedstvu, a u pucnjavi kojom su uzvratili specijalci na motociklima, terorist je pogođen i preminuo na mjestu. Kako piše Haaretz, neki su ostali zarobljeni pod kamionom, navodi se. Terorist je krenuo na civile koji su netom izašli iz autobusa na stajalištu. 

Policija je objavila da su poginule tri žene i jedan muškarac, tri kadeta i jedan časnik, svi u svojim dvadesetim godinama. 

Četvrt u kojoj je došlo do napada je zatvorena, a na teren su poslane specijalne ekipe i stručnjaci za eksploziv koji su pregledali vozilo kako bi se uvjerili da se ne radi o auto - bombi. 

Okolnosti napada se istražuju.

Po gradu je raspoređeno oko 4000 policajaca i pojačan je nadzor tijekom blagdanskog razdoblja, javlja Jerusalem Post.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da je počinitelj napada u kojemu su u Jeruzalemu ubijena četvorica izraelskih vojnika bio simpatizer organizacije Islamske države.

"Znamo identitet napadača koji, po svim naznakama, podupire Islamsku državu", rekao je Netanyahu a prenose njegove službe.

Netanyahu je nedjeljni napad povezao sa sličnim napadima u svijetu.

"Znamo da napadi dolaze jedan za drugim, od Francuske do Berlina, a sada i u Jeruzalemu i najvjerojatnije su povezani", rekao je.

>> Napadač iz Istanbula je uzbekistanski džihadist

>> Najmanje 13 mrtvih u napadu na Bagdad, IS preuzeo odgovornost

Komentara 89

DO
dobarsavjet
13:20 08.01.2017.

Mene brišete a ovoga sa šajkačom puštate?

Avatar samo Istina
samo Istina
13:25 08.01.2017.

Koliko treba ovakvog zla da se dogodi da konačno otvorimo oči, da se počnemo ponašati zaštitnički prema svojoj vjeri i kulturi, da zatvorimo granice... E moj narode i svi kršćani, probudimo se..

DU
Deleted user
13:47 08.01.2017.

Ove Žudije se izgleda ne šale. Čovjek malo izgubio nadzor nad kamionom, a oni ga odmah upucali. Trebali bi se ugledati na Nijemce koji su svog kamiondžiju pustili da ode kud želi, čak mu nisu željeli ni fotografiju objaviti da ga slučajno netko ne prepozna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije