Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burni komentari

Sukob interesa Bošnjakoviću ugrozio mjesto ministra?

bošnjaković
PIXSELL
25.05.2010.
u 13:08

Kandidat za novog ministra pravosuđa Dražen Bošnjaković navodno je pod istragom DORH-a oko Fima medije.

Vijest da je najozbiljniji kandidat za novog ministra pravosuđa Dražen Bošnjaković bio u sukobu interesa jer je bio član NO Plinacra kada je ta tvrtka sklapala poslove s tvrtkom CKT u kojoj je Bošnjaković dioničar izazvala je buru i komentare kako je to smanjilo njegove izglede da sjedne u vruću fotelju.

Naime, u Nacionalu se tvrdi da je istragom DORH-a oko Fima medije otkriven taj podatak te da je sukladno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa skrbnik dionica, u ovom slučaju ŠTIH, bio dužan prije posla s Plinacrom spomenute tvrtke CKT obavijestiti Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.

Predsjednik povjerenstva Mate Kaćan tvrdi da ih u zadnje dvije godine nitko nije obavještavao o tome.

- Imali smo kao povjerenstvo sličnih upita vezanih za ministricu Marinu Matulović-Dropulić i IGH. No povjerenstvo je zauzimalo stajalište da je zakonska odredba neprovediva jer zakon kaže da je dužnosnik dužan obavijestiti povjerenstvo ako on sam stupa u poslovni odnos, a to nikada nije slučaj, već stupa pravna osoba. Stoga je ta odredba u najmanju ruku i blago kazano nedorečena - tvrdi Kaćan.

Stoga je povjerenstvo predložilo klubovima zastupnika izmjenu nekih odredaba tog članka zakona.

Komentara 4

VI
vidimškoj
14:12 25.05.2010.

ljudi moji ,pa ima li u Hrvatskoj 500 poštenih ljudi???????

OP
Obećanko požeški
14:30 25.05.2010.

JEDNA JE ŽENA ZAVRŠILA U ZATVORU (ĐURĐICA KRISTIĆ), A BEBU SU JOJ UZELI. TO ME JE PONUKALO NA OVAJ KOMENTAR, KOJI I NEMA VEZE S OVOM TEMOM, ALI IMA VEZE SA SDP-om.. VLADO ZEC je u zatvoru, ĐURĐICA KRISTIĆ jee u zatvoru, ANTE BAGARIĆ je pred zatvorom (istraga je pri kraju, slijedi mu optužnica), a ZDRAVKO RONKO?! Eh, da, ZDRAVKO RONKO IMA ZAŠTITU PANTOVČAKA, iako je ĐURĐICA KRISTIĆ DALA IZJAVU SUDU DA JE MJENICE, KOJIMA JE RONKO PLAĆAO KOALICIJU ZA ZECOM, NOSILA RONKU NA POTPIS. NO, RONKA JE PRIJE ŠTITIO MESIĆ, A SADA GA ŠTITI JOSIPOVIĆ!!! A, S DRUGE STRANE, GRAD POŽEGA JE OŠTEĆEN U TRI SLUČAJA S KAMEN INGRADOM ZA ČAK 21 MILIJUN KUNA! TO SVI ZNAJU - SAMO RIJETKI UPOZORAVAJU - ALI RONKU NITKO NIŠTA NE MOŽE. TO JE ŽALOSNO! JE LI TO SDP-ova PRAVDA?!

DU
Deleted user
16:39 25.05.2010.

Da je pošten ne bi mogao biti kandidat za ministra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije