Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK Suđenje Danijelu Fištroviću zbog smrti J. Matića

Suđenje Danijelu Fištroviću: Bivši policajac tvrdi da se samo branio

07.11.2008.
u 17:58

BJELOVAR – Ispitivanjem troje svjedoka, sudskomedicinskog vještaka dr. Josipa Škavića i iznošenjem obrane bivšeg interventnog policajca Danijela Fištrovića Fikija, okrivljenog u slučaju tragične smrti 23-godišnjeg Josipa Matića iz bjelovarskog naselja Brezovca, na općinskom je sudu danas nastavljeno rasvjetljavanje toga nemilog događaja.

Nesretni je mladić, podsjećamo, preminuo od teškog nagnječenja mozga pri padu na pločnik, čemu je prethodio udarac šakom D. Fištrovića u mladićevu glavu.

Jedan od svjedoka Mate Mamić u vrijeme “obrade” J. Matića, njegova brata Stijepe i prijatelja Alena Remenara, izašao je iz ranije parkiranog automobila te je opisao da je vidio mladića kraj zaustavljenog golfa kako je rukama odgurnuo policajca u predjelu prsa, nakon čega ga je ovaj pljusnuo, što mu nije izgledalo snažno da bi se zbog toga moralo zateturati. Osim toga, nije više ništa vidio jer se uputio u automobil gdje je sjedilo njegovo društvo.

Dr. Škavić je, pak, potvrdio da je ozljeda glave J. Matića sigurno nastala padom i udarcem lijevog sljepoočnog dijela glave o podlogu ili prepreku.

No, dodao je kako bi to mogla biti posljedica nekog udarca slabog, srednjeg ili jakog intenziteta, ali i pada pri čemu je vlastita težina tijela zbog djelovanja gravitacije dovoljna za nastanak ozljede.

U svojoj obrani Fištrović je istaknuo da je svemu prethodio fizički nasrtaj mladića, pri čemu ga je udario u prsa, dok se od ostalih pokušaja uspio obraniti.

Pri jednom od zamaha Fištrović tvrdi da ga je samo odgurnuo u bradu, nakon čega se ovaj zanio, te, vjerojatno se poskliznuvši na zaleđenom asfaltu, pao na pločnik.


Nema saznanja o samom događaju

Sutkinja Sandra Hančić odbila je prijedlog Fištrovićeve braniteljice Božice Jakšić o ispitivanju Hamdije Mašinovića, sadašnjeg zamjenika načelnice bjelovarsko-bilogorske PU. Odbijenica je argumentirana tvrdnjom da u ovom slučaju nije riječ o svjedoku koji ima saznanja o događaju.
(mrz)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije