Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Suđenje Butkoviću i Šircu: Na Ružicu Vinodola zvali smo pola Vlade

Oleg Butković i Siniša Širac kazali su da se ne smatraju krivima za štetu od 33.972,28 kuna, za koliko je oštećen Novi Vinodolski.
19. veljače 2014. u 08:30 1 komentara 826 prikaza
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Oleg Butković, gradonačelnik Novog Vinodolskog i predsjednik HDZ-a Primorsko-goranske županije, i Siniša Širac, direktor u Hrvatskim vodama, koje je USKOK optužio – Butkovića da je zlouporabio položaj i ovlasti plativši iz gradske blagajne Šircu i njegovoj obitelji tjedan dana ljetovanja u Hotelima Novi SPA & Resort, a Širca da ga je na to potaknuo – na jučerašnjem početku suđenja kazali su da se ne smatraju krivima.

Tužitelji su pak uvjereni da će dokazati da je Širac sa ženom i troje djece u kolovozu 2009., za trajanja manifestacije Ružica Vinodola, u apartmanu 864 boravio na Butkovićev poziv i da svrha boravka nisu bili poslovni razgovori o programima i projektima grada, već je Širac počašćen ljetovanjem vrijednim 33.972,28 kuna. Za obrane ovakve optužbe ne stoje, nesporno je da je Širac pozvan, ali Butković o tome da je stigao s obitelji ništa nije znao.

Svjedoci iz gradske uprave potvrdili su da su temeljem zaključka kolegija gradonačelnika na Ružicu Vinodola bili, uz Širca, pozvani i drugi dužnosnici, potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič, ministri Čobanković, Pankretić, Šuker, a bio im je osiguran smještaj. Širac je, za razliku od njih, smještaj i koristio, i to, kako se poslije otkrilo, s obitelji.

>> Olegu Butkoviću u veljači počinje suđenje

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
  • kafka:

    Ružica Vinodola je turistička manifestacija namijenjena turistima, a na ponos i materijalnu korist grada. Sramota je trošiti novac građana i poreznik obveznika pozivajući političare i plaćajući im troškove, smještaj, poklone, itd. ... . Dovoljno je platiti put i smještaj predstavniku ... prikaži još!ku pokrovitelja, pa ako je to Sabor ili Vlada, ... - ali samo za jednu ili dvije osobe. Iako su i ta 'državna' pokroviteljstva upitna - na račun građana političari si kupuju bodove. .