Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikati najavljuju

Štrajk u školama pa masovni prosvjed u Zagrebu 1. svibnja

'01.05.2012. Zagreb - Prosvjed cetri sindikalne sredisnjice povodom 1. svibnja na Trgu bana Jelacica. Nakon prosvjeda na Trgu bana Jelacica celnici sindikata Kresimir Sever, Ozren Matijasevic ,Novosel
Boris Ščitar/VLM
02.03.2013.
u 08:00

Ribić: Tražimo prijevremene izbore. Novosel: Ne tražimo rušenje Vlade jer ne vidimo kvalitetnu alternativu

Štrajk u školama i ostalim javnim službama i masovni prosvjed građana na Praznik rada! Sindikalne su to najave kao rezultat općeg nezadovoljstva zbog gospodarskog i socijalnog stanja u zemlji.

– Prvi će štrajk biti negdje potkraj travnja, početkom svibnja, a drugi potkraj školske godine. Štrajkat ćemo do ispunjenja zahtjeva, a tražimo prijevremene izbore. Ova vlada nema više podršku birača koji su je izabrali niti se drži programa kojim je izabrana – kaže Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata.

Članstvo obrazovne vertikale sudjelovat će i u prvomajskom prosvjedu, potvrđuje Ribić, jer je na djelu posvemašnje rastakanje socijalne države. Sindikati će građane pozvati da masovno izađu na ulice na Praznik rada, 1. svibnja, u Zagrebu. Detalji i način organizacije prvomajskog prosvjeda bit će poznati potkraj idućeg tjedna, nakon što se središnjice usuglase.

– Osnovnom porukom okrenut ćemo se mladima. Upozorit ćemo na to koliko slabu zaštitu imaju mladi koji ulaze na tržište rada, kako njihovu pamet i sposobnost kapitaliziraju strane zemlje nakon što Hrvatska uloži velik novac u njihovo obrazovanje. Najave MMF-a su krajnost, pogledajmo gdje su zemlje koje su primijenile preporuke MMF-a?!

Ne tražimo rušenje Vlade jer ne vidimo kvalitetnu alternativu, ali tražimo da mijenja smjer. U protivnom će biti bugarski scenarij – kaže Mladen Novosel iz SSSH.

Razlozi za prosvjed gomilaju se, podsjeća Krešo Sever (NHS). Ignoriranje socijalnog dijaloga, rezanja u državnim i javnim službama, MMF...

Prosvjedovat će i HUS Ozrena Matijaševića jer oni, kaže, prosvjeduju i štrajkaju redovito, ali velike najave smatra folklorom i samoreklamom.

>>Sever: Želimo masovne prosvjede s umirovljenicima, studentima...

Komentara 29

MR
mravac8
11:53 02.03.2013.

ksena A socijalizam nije uspio kod nas upravo zato što smo mi takvi kakvi jesmo. Zato socijalizam nije uspio ni u Rusiji. Neki sistem može biti savršen, ali njega trebaju provoditi ljudi. I kakavi su ljudi takav će, u konačnicičnici ispasti i sistem.

NP
novo proljeće
08:43 02.03.2013.

Baš po volji Milaovića, pitam se da li će do tada biti još premijer?

DU
Deleted user
10:12 02.03.2013.

Profesionalni institucionalist - najnezahvalniji posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije