Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat ne popušta

Štrajk traje, premijerka najavila pomoć za Croatiju Airlines

croatia airlines štrajk (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/9
Autori: Nikola Sever Šeni, Romana Kovačević Barišić
10.07.2010.
u 12:38

- Iako je svima u interesu da štrajk traje što kraće, u Upravi su strašno nepopustljivi - kaže Tanja Mirić iz izvršnog odbora Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ).

Pregovori sindikata kabinskog osoblja i Uprave Croatia Airlinesa nastavili su se danas u 10 sati. Više od pola Uprave CA naprema četiri stjuardese omjer je na tom sastanku, ali njih podržava oko 150 štrajkaša koji su se u  8 sati ponovno okupili u Buzinu te nastavili kao i jučer, kada je započeo četverodnevni štrajk. 

- Iako je svima u interesu da štrajk traje što kraće, u Upravi su strašno nepopustljivi - kaže Tanja Mirić iz izvršnog odbora Sindikata kabinskog osoblja zrakoplova (SKOZ).  

>>Počeli pregovori sindikata i uprave Croatia Airlinesa

Svoje kolege i kolegice na zemlji podržavaju i oni koji lete, jer 20 posto po zakonu to mora, ali i velik broj putnika. Tako su jučer na letu iz Dubrovnika za Frankfurt u znak solidarnosti sa stjuardesama u štrajku svi putnici odbili kompletni servis. Takve geste podrške štrajkašima puno znače, a navodno je direktor Ivan Mišetić taj čin prokomentirao riječima: "Možda nisu bili zadovoljni uslugom". 

- Takva reakcija zoran je primjer kako se cijeni naš rad i kakav je odnos nadređenih prema nama - komentira Tanja Mirić.  

Putujući iz Zagreba u Frankfurt, splitski je pomorac Mario Majić stjuardesama uručio pismo kojim ih također podržava, a i šalje Upravi poruku: " Poštovana gospodo, dajem im podršku. Nemojte samo oduzimati kao što su slični vama oduzeli pomorcima. Dozvolite ovim divnim osobama da mogu dostojno živjeti i raditi", stoji u njegovoj poruci. 

Ključne riječi

Komentara 52

BL
blogbez
13:46 10.07.2010.

Po ovim prasećim gripama i ostalim hdz omladincima ljudima više ne treba ni plaćati. To šta ove stjuardese moraju mukte raditi prekovremeno njiama je sasvim normalno. Kakva im stranka nije čudno ni kakva mišljenja imaju.

JE
jek
15:19 10.07.2010.

ko vi? ja nisam stujuardesa! samo ih nekoliko poznam jako dobro!

ST
stefj
13:46 10.07.2010.

Treba zbankrotirati CA, otpustiti sve (to dolazi po sebi bankrotom), te zaposliti samo potreban dio ljudi. To u ovom momentu znači cca. 350-400 ljudi. Tada bi CA preko noći stala na svoje noge. Da, naravno, obavezno maknuti Mišetića u zatvor...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije