Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Šternov recept uspješnog braka: Potrebno je razumijevanje, tolerancija i kompromis

Veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov i direktorica Rossotrudničestva i prva tajnica Velesposlanstva Natalija Jakimčuk dodijelili su medalje bračnim parovima koji su u braku duže od 25 godina
05. listopada 2018. u 19:36 1 komentara 951 prikaza
Rusko veleposlanstvo
Pogledajte galeriju 1/5

Među dobitnicima medalja za ljubav i vjernost bio je i bivši ministar gospodarstva, rada i poduzetništva i naftni stručnjak Davor Štern, koji je sa suprugom Rankom Padovan-Štern u braku 48 godina, te bivši predsjednik Hrvatske, Stjepan Mesić, koji je s Milkom prije sedam godina proslavio zlatni pir. Medalje u povodu ruskog Dana obitelji, ljubavi i vjernosti danas su u zagrebačkim Klovićevim dvorima podijelili veleposlanik Ruske Federacije, Anvar Azimov i prva tajnica Natalija Jakimčuk.

Bivši ured Stjepana Mesića Osnovana 7. rujna 'Mesićevu vilu' kupila tvrtka u vlasništvu tajanstvene Ruskinje

- Uz razumijevanje, toleranciju i kompromis, moj recept dugog braka je i to da treba biti čim manje kod kuće. Znate kako se kaže, suprugu za 25 godina braka vodiš na Maldive, a za 50. godišnjicu vratiš se po nju - našalio se Štern, čija supruga Ranka nije mogla doći jer je sudjelovala na skupu radiologa u Splitu. Ni Milka Mesić nije mogla doći na dodjelu jer je, kako je rekao suprug Stjepan, čuvala praunuka Frana (5).

- Ja sam 57 godina u braku, a toliko smo dugo uspjeli biti zajedno jer smo  našli sredinu. Imali smo teških razdoblja u braku, kad sam 1971. godine završio u zatvoru. Tad je cijela naša obitelj patila. Milka mi je oduvijek govorila da sam trebao otvoriti advokatsku kancelariju jer smo tako mogli živjeti mirnijim životom. U braku smo se međusobno tolerirali i uvijek smo se dogovarali. Rekla bi moja Milka: "Dogovarali smo se, ali je uvijek bilo po tvom"- rekao je predsjednik Mesić. Prva tajnica Veleposlanstva, Jakimčuk istaknula je da medalje po prvi put dobivaju strani državljani, a dodjeljuju se kako bi se očuvale tradicionalne obiteljske vrijednosti.

Željko Strilić Majstor za volove na ražnju Nahranio sam Mesića, Bandića, a želja mi je da vola ispečem i za predsjednicu

- Parovi koji su danas dobili medalje veliki su domoljubi i prijatelji Rusije. Drago nam je da su naši odnosi u usponu. Posljednjih nekoliko godina bilježimo pozitivnu dinamiku odnosa Hrvatske i Rusije. Drago mi je da je Stjepan Mesić dobio medalju jer je on moj veliki prijatelj, koji je i započeo prijateljstvo između Rusije i Hrvatske - zaključio je veleposlanik Azimov. Uz Šterna i Mesića, medalje su dobili i profesor Odsjeka za zapadnoslavenske jezike i književnosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, Dalibor Blažina i bivši diplomatski savjetnik u ambasadi RH u Moskvi Bogoljub Lacmanović i njihove supruge.

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu