Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promo

Stanice dobrog Djedice na Rijeka Adventu

Foto: Promo
1/4
27.12.2023.
u 13:53

Ovogodišnja čarolija Rijeka Adventa obogaćena je bajkovitom avanturom koja će najviše razveseliti najmlađe, a pružit će im jedinstvenu priliku da zavire u čarobni svijet Djeda Mraza.

Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s Plodinama dobrom Djedici će pomoći da u sklopu Rijeka Adventa postavi čak 3 posebne stanice koje će djecu odvesti na čudesno putovanje. 

Dječica će se tako moći provesti Korzom u Veselom vlakiću Djeda Mraza, uslikati se na Klupici božićnih uspomena te doživjeti nezaboravan susret s Djedom Mrazom i vilenjacima u najčarobnijem prostoru ovogodišnjeg Rijeka Adventa – Poštanskom uredu Djeda Mraza u Riječkom tunelu. 

Doživite jedinstveno adventsko iskustvo koje će ostvariti sve dječje snove, a vaša će srca obasjati toplinom božićnog duha!  

Stanica: Veseli Vlakić Djeda Mraza 

Veseli Vlakić Djeda Mraza na svom adventskom proputovanju obilazit će bajkovite prizore glavne riječke šetnice u božićnom ruhu uz radosne blagdanske pjesmice i nezaobilazna slatka iznenađenja.  

Točka polaska Veselog Vlakića Djeda Mraza je Jelačićev trg, a vozit će Korzom svakodnevno od 5. prosinca 2023. godine do 7. siječnja 2024. godine. Na Veseli vlakić se možete ukrcati svakim danom od 16 do 19 sati, izuzev 24.,25.,31.12.2023. te 1.1.2024. godine. 

Božićna turneja najšarmantnijeg vlakića bit će ispunjena smijehom i nezaboravnim trenucima koji će male putnike odvesti u maštoviti svijet poznatog Djedice. 

Vožnja Veselim vlakićem ostavit će neizbrisiv trag u srcu svakog djeteta, čineći blagdanske dane još posebnijim i čarobnijim.  

Jutarnji termini radnim danom od 10 do 13 sati rezervirani su za vrtiće i škole. 

Stanica: Poštanski ured Djeda Mraza 

Bliži se trenutak kojeg djeca željno iščekuju cijele godine – buđenje na božićno jutro kad, puni nade da ih je posjetio omiljeni Djedica, znatiželjno trče pod okićene božićne jelke. O njemu razmišljaju cijele godine, smišljaju želje i trude se biti što bolji jer znaju da Djed Mraz prati svaki njihov korak, vidi i zna o njima sve. Čarolija darivanja pod kapom dobrog Djedice dječja je radost s kojom se malo što može mjeriti. 

Djed Mraz tako svake godine dobije na milijune pisama djece iz cijelog svijeta i zato mu u velikom poslu pomažu njegovi vilenjaci koji organiziraju rad centralnog poštanskog ureda Djeda Mraza gdje se skupljaju sve božićne želje.  

Foto: Promo

Ozbiljna je to logistika, jer svako od tih pisama na kraju mora stići i do Djeda Mraza osobno. Kako se niti jedno pismo ne bi zagubilo i kako bi sve želje i snovi naše dječice stigli u prave ruke, i ove godine Rijeka u sklopu Rijeka Adventa otvara ekskluzivnu poslovnicu Poštanskog ureda Djeda Mraza kao sastavni dio njegove centralne poštanske infrastrukture iz kojeg će pisma putovati na Sjeverni pol ekspresnom sobovskom linijom.  

Ali to nije sve, Djed Mraz će u svom uredu i osobno zaprimati pisma i uz simpatične vilenjake prirediti neponovljivo blagdansko iskustvo za sve mališane koji ga odluče posjetiti. 

Cijela ova čarolija ponovno se sprema u jednom od najposebnijih prostora u podzemlju grada, jedinstvenom Riječkom tunelu, s ulazom kod Katedrale sv. Vida.  

Dobrom Djedici i vrijednim vilenjacima ove godine pomažu i Plodine koje će omogućiti da najzanimljivija poštanska poslovnica na svijetu bude još veća i čarobnija, a za svu djecu spremaju i dodatna iznenađenja! 

Počnite pripremati pisma, napišite svoje želje i poruke najdražem Djedici jer i ove godine Rijeka ima svoj vlastiti Poštanski ured Djeda Mraza! 

Djed Mraz jedva čeka upoznati riječke mališane te poslušati i pročitati sve njihove misli i želje! 

U ukrašavanju Poštanskog ureda Djeda Mraza ove godine možete sudjelovati i vi! Sve što trebate napraviti je donijeti božićni ukras koji više ne koristite u svom domu i vilenjaci će mu pronaći novu namjenu, a za vas će pripremiti slatku uspomenu!  

No, nećemo odmah otkriti sve, Poštanski ured Djeda Mraza bit će pun noviteta, a sigurni smo da će oduševiti velike i male kojima je svaka prilika da dožive svijet Djedice koji može ispuniti sve njihove želje, pravo ostvarenje sna. 

Poštanski ured Djeda Mraza počinje s radom 3. prosinca i bit će otvoren do 31. prosinca 2023. godine. 

Poštanski ured Djeda Mraza u Riječkom tunelu možete posjetiti od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 20 sati, petkom i subotom od 17 do 21 sat te nedjeljom od 10 do 14 sati.  

Termini ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 13 sati rezervirani su za vrtiće i škole. 

Foto: Promo

Stanica: Klupica božićnih uspomena 

Na križanju najvažnijih adventskih pravaca, u Bazarigovom prolazu, vilenjaci će stvoriti magični kutak na kojem ćete svoju čarobnu avanturu moći zabilježiti fotografijom te ponijeti najljepšu uspomenu s Rijeka Adventa.  

Okićena svjetlucavim lampicama i najljepšim božićnim ukrasima, Klupica božićnih uspomena stvorit će slikovitu pozadinu i adventske kadrove za pamćenje.  

Pošaljite svojim najdražima najljepšu božićnu čestitku, podijelite radost na svojim društvenim profilima i ponesite najljepše sjećanje na Stanice dobrog Djedice! 

Turistička zajednica grada Rijeke i Plodine s radošću vas pozivaju da stopama Djeda Mraza istražite Rijeka Advent! Stanice dobrog Djedice čekaju na vas! 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije