Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbijanski ministar Jeremić prijeti državama koje priznaju neovisnost Kosova

vuk jeremić
AFP/Pixsell
30.12.2009.
u 09:41

Zadatak srbijanske diplomacije, podsjeća Jeremić, je da nakon objave mišljenja Međunarodnog suda pravde u Haagu o legalnosti proglašenja kosovske neovisnosti "spriječi novi val priznavanja".

BEOGRAD - Odgovarajući na pitanje novinara beogradskog Blica hoće li na uspostavljanje potpunih diplomatskih odnosa s Prištinom Beograd prema Hrvatskoj, Crnoj Gori i drugim susjednim državama reagirati kao u slučaju priznavanja neovisnosti Kosova, srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić odgovorio je da takvi slučajevi neće proći bez posljedica.

- Srbija će reagirati na svaki korak koji ugrožava njezinu teritorijalnu cjelovitost i nijedan neće proći bez posljedica. Ne želim prijetiti i licitirati kakvi će ti koraci biti, ali sasvim sigurno je da nijedna odluka neće proći bez posljedica - objasnio je Jeremić dodajući kako će "obrana teritorijalne cjelovitosti obilježiti diplomaciju i sljedeće godine". Kao jedan od prioriteta vezanih za Kosovo Jeremić je istaknuo "stvaranje šanse za nastavak dijaloga s Prištinom".

Zadatak srbijanske diplomacije, podsjeća Jeremić, je da nakon objave mišljenja Međunarodnog suda pravde u Haagu o legalnosti proglašenja kosovske neovisnosti "spriječi novi val priznavanja".

Srbijanska diplomacija će u 2010. nastaviti izgradnju odnosa sa susjedima i "učvršćivanje liderske pozicije Srbije u regiji". Zaključio je da je Hrvatskoj bolje da povuče tužbu protiv Srbije za genocid jer "bolje je surađivati i graditi zajedničku budućnost", ali, Jeremić podsjeća, Srbija je sastavila protutužbu koja je "vrlo obimna" jer sadrži "obiman povijesni podnesak o događajima u Drugome svjetskom ratu i zločinima NDH nad Srbima".

Komentara 115

OB
-obrisani-
10:00 30.12.2009.

VL,fantastican naslov!Srbija preti!Srbija brani svoj integritet[Kosovo],i kako se usudjuje pretiti?Tekst nije potpun,Jeremic je rekao i da ekonomske sankcije za drzave koje uporno rade protiv interesa Srbije,ne dolaze u obzir.U cemu se sastoji pretnja?Razlika je priznati Kosovo,a priznati i podupirati u smislu cepanja Srbije je druga stvar!Sto se to zloupotrebljava za unutrasnju politiku Hrvatske nije opravdanje!I nije u smislu dobrih susedskih odnosa!

RA
radant
10:06 30.12.2009.

budaletina, pa ako ih priznaju EU i UN što ovaj glupan ima kome prijetiti on je kao i šešelj kad je vikao ej ble mi će i lim i beč da napadnemo, baš su idioti

BG
bgcd
11:45 31.12.2009.

Mesicu pazi na sat !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije