Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Splitska šefica NZJZ-a priznala: Ipak smo dobili poziv iz doma

Navela je kako se u svim slučajevima sumnje na COVID - 19, treba javiti obiteljskom liječniku koji procjenjuje je li potrebno upućivanje epidemiologu.
09. travnja 2020. u 18:11 29 komentara 26325 prikaza
Željka Karin
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Glavna medicinska sestra nazvala je 29.3. našli smo da je dežurna bila dr. Majda Gotovac, obavijestila ju je da jedna od korisnica ima temperaturu 37,8 i da je boli grlo. Nije znala njezino ime niti koje je godište. Epidemiologinja joj je rekla da je stavi u samoizolaciju, to je učinila i rekla joj je da obavijesti liječnika. Nije više nazvala. Da su nas zvali slijedećih dana, mi bi sigurno došli – rekla je dr. Željka Karin na konferenciji za novinare Županijskog Stožera CZ.

KORONA U SPLITU Vili Beroš: 'Meni je prenesena samo jedna priča, ovo sad baca novo svjetlo na slučaj'

Iako je glavna sestra iz Doma nazvala mobitel dežurnog epidemiologa, i rekla da štićenica ima simptome poput povišene temperature i grlobolje, dr. Karin kaže da nije izrazila sumnju u COVID- 19.

Na pitanje novinara kako jer moguće da epidemiolozi nisu izašli na teren nakon prvog poziva iz stračkog doma u uvjetima kada se svakodnevno ponavlja kako su ljudi u trećoj životnoj dobi najrizičnija populacija odgovorila je kako to nije praksa jer je epidemiologe trebao pozvati liječnik, a to ovdje nije bio slučaj.

Osim toga, prijavljen je samo jedan slučaj, a riječ je o populaciji kod kojih povišene temperature nisu rijetka pojava. 

Navela je kako se u svim slučajevima sumnje na COVID - 19, treba javiti obiteljskom liječniku koji procjenjuje je li potrebno upućivanje epidemiologu.  

VIDEO: Ministar Beroš: 'Nemamo lijeka, niti cjepivo, molim vas ponašajte se odgovorno!'

Zagreb: Atmosfera u centru grada
OBJAVILI I UVJETE
Prilika koja se ne propušta: Nude stan u Zagrebu, plaću do 15.000 kn, auto i mobitel
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • goranfr:

    Budući da je u Splitu epidemiološka situacija lošija nego u ostatku zemlje, nešto bi u Splitu trebalo popraviti ili promijeniti.

  • ginko:

    Propust!! Za to se draga dr Karin odmah podnosi ostavka, a daljnji koraci utvrđivanja odgovornosti, ovisno o nalazu inspekcije! U najrizičnijoj skupini koja postoji se mora reagirati i na najmanju sumnju.

  • Niknaknok:

    Ping pong