Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLNICA KRIŽINE

Splićanka šokirana viđenim. Sestre su govorile: 'Ako on ima koronu, nafrkali smo svi'

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
08.07.2020.
u 12:41

Odmah nakon što su izašli s tijelom, u tu prostoriju ušla je čistačica. Kroz zatvorena vrta mogao se osjetiti jak smrad dezinficijensa, opisuje Splićanka.

Dvije medicinske sestre ispred pacijenata koji su čekali govorile su o čovjeku koji je "imao visoku fibru i otiša'", a svi oni oko njega bili su bez zaštite. "Ako je ima' koronu, nafrkali smo svi.” I onda misliš da govore o nekome slučaju od tko zna kada, a nakon 10 minuta na kolicima izguraju tilo pokriveno lancunon iz ambulante uz čija vrata čekaš svoj red, ispričala je Splićanka iskustvo koje je doživjela prošli tjedan u splitskoj bolnici Križine, a koje ju je, kaže, šokiralo.

Prije ulaza na hitni prijam njoj je, kao i svima ostalima, izmjerena temperatura i morala je ispuniti izjavu o COVID-19. Tim više ju je šokiralo viđeno unutar hitnog prijama. Dodaje i da je odmah nakon što su izišli s tijelom u tu prostoriju ušla čistačica. Kroz zatvorena vrta mogao se osjetiti jak smrad dezinficijensa, opisala je Splićanka za portal Dalmacija Danas.

No tu nije završilo. Nešto kasnije pred vratima se zaustavilo vozilo Hitne medicinske pomoći.

– Doveli su čovika, pozvonili i čekali. Prošlo je debelih 15 minuta. Zovu na fiksni hitne, pa priko motorole, pa ne znam više kako su ih dobili da otvore i prime čovika. A najbolje od svega, kad su ušli, saznam da čovika steže u livoj strani prsiju, bol se širi u livo rame i trne liva ruka…  Odustajen od izjave da su ljubazni i profesionalni, prije će bit da su kaotični. Nakon tri pune ure čekanja, obrade i opet čekanja (nalaza), mater zbog koje sam tu, pošalje me po sendvič. Vraćan se, al me sestra na vratima ne pušta unutra i pita da ko me pustija prije, da ona sigurno nije. Tada mi tek govori da pratnja ne smi bit unutar bolnice nego isprid, i da mi je bolje bit vanka, da su danas imali dva suspektna slučaja korone – govori Splićanka koju su ipak nakon nekog vremena pustili unutra kada je njezinu majku trebalo odvesti do WC-a.

 

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar hrvat do smrti
hrvat do smrti
13:12 08.07.2020.

pa sta ste ocekivali da ignorirate i budete zdravi?Ljudi do te granice ste primitivne daj je to glavna kolektivna zaraza

Avatar BosnaArgentina
BosnaArgentina
16:44 08.07.2020.

Nafrkati - što bi to značilo na hrvatskom?

Avatar vratar1
vratar1
15:55 08.07.2020.

ma već ste se i virusu popeli na jedan od njegovih qur@ca!....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije