Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastupnik otuđio papir sa svojom ostavkom

'Spis koji je Bunjac vratio nije kompletiran, apeliram na njegovu čast da tu izjavu vrati'

Živi zid objasnio ostavku Branimira Bunjca na dužnost saborskog zastupnika
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
01.11.2018.
u 18:41

Cijelu priču odlučio je negirati do te granice da je iz Sabora otuđio i dokument koji bi to dokazao.

Preleti iz stranke u stranku i prije konstituirajuće sjednice Sabora, ulazak HNS-a u vladajuću koaliciju nakon što se mjesecima medije uvjeravalo da se to nikada neće dogoditi, Klub Milana Bandića kao utočište nezavisnih zastupnika ili, kako bi neki rekli, predmet političke trgovine, iznošenje zastupnika iz sabornice... To su samo neki događaji koji su obilježili ovaj aktualni saziv Sabora, a zapamćen će zasigurno ostati i potez Branimira Bunjca iz Živog zida koji je otuđio službeni dokument iz Sabora pa ga se sada javno poziva da ga vrati.

“Jeste vidjeli taj papir’”

Bunjac je, naime, u ponedjeljak saborskom Mandatno-imunitetnom povjerenstvu podnio ostavku koju je dva sata kasnije povukao. Cijelu priču odlučio je negirati do te granice da je iz Sabora otuđio i dokument koji bi to dokazao. U utorak kada smo to prvi put čuli zvali smo ga da doznamo zbog čega je podnio ostavku pa je povukao prije nego što se MIP stigao sastati i tada nas je Bunjac uvjeravao kako uopće nije podnosio ostavku, nego mu HDZ pokušava podmetnuti.

– Jeste li vidjeli taj papir? – pitao nas je sugerirajući da je HDZ cijelu priču izmislio. To pitanje kasnije dobiva puni smisao kada nam je objašnjeno da je Bunjac, dolazeći povući ostavku, uzeo papir kojim ju je podnio, iako je temeljem njega sastavljen i urudžbeni zapisnik te je on trebao ostati u saborskoj arhivi.

– Bunjac je brzo povukao svoju izjavu, a spis koji je vratio nije bio kompletiran. Apeliram na njegovu čast kao zastupnika da tu izjavu vrati – poručio je predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva, HDZ-ov Žarko Tušek. Zašto Bunjac ima potrebu skrivati istinu nije jasno, vjerojatno kako bi sakrio svađu u Živom zidu koja je navodno prethodila ostavci. Iz Živog zida su demantirali svađu, a Bunjac je sad ipak priznao da je ostavku podnio govoreći da nikad nije suprotno ni tvrdio. Dapače, optužio je Tušeka da laže o otuđenju dokumenta, a točnije bi bilo reći da je on nama lagao neki dan, a onda i javnosti jučer na konferenciji za medije.

Nije znao da se Palfi ne vraća

– Prema usmenom dogovoru Vladimira Palfi i ja trebali smo se zamijeniti na polovici mandata 14. listopada. Ne poznavajući proceduru, ja sam urudžbirao ostavku u Saboru, a nakon toga intervencijom predsjednika stranke koji je rekao da se zamjena ne treba dogoditi povukao ostavku – pravdao se jučer Bunjac kao da zaboravlja da je još dva tjedna ranije objavio da se Palfi ipak ne vraća u Sabor kako je ranije dogovoreno.

– Upravo danas je polovica mandata Vlade i sutra bih se trebao vratiti na svoje staro radno mjesto, međutim Vladimira je odlučila da do daljnjega ostajem u Saboru. Rijetko se sretne takva poštena i velikodušna osoba, bez trunke ega – objavio je 14. listopada Bunjac na svom službenom Facebooku, da bi jučer tvrdio kako je on išao podnijeti ostavku ne znajući da Palfi i ne želi aktivirati svoj mandat.

Komentara 70

KO
koraknaprijed
18:52 01.11.2018.

Živi Zid je jedna obična sekta!

Avatar heyhay
heyhay
19:03 01.11.2018.

Ti da su na vlasti potukli bi se između sebe za pokradenu lovu ko će više ugrabit.

FR
frabac
19:10 01.11.2018.

Eto i živi zid , pošten , e sad ću malo ja , ipak saborska mirovina . . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije