Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriv je MIP

Živi zid objasnio zbrku, ovo je razlog zašto je Branimir Bunjac dao ostavku

Živi zid objasnio ostavku Branimira Bunjca na dužnost saborskog zastupnika
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
01.11.2018.
u 17:08

Predsjednik Ivan Vilibor Sinčić kazao je da je  Bunjac "apsolutno časno ispoštovao dogovor" od prije dvije godine da mandat vrati Vladimiri Palfi, ali da je on kao predsjednik stranke odlučio da do daljnjega neće biti zamjene.

Čelnici Živoga zida u četvrtak su objavili da odlukom predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića do daljnjega njihov zastupnik u Saboru ostaje Branimir Bunjac, koji mijenja Vladimiru Palfi, te su demantirali bilo kakve svađe i nesuglasice u vlastitim redovima, a za širenje konstrukcija i laži prozvali HDZ. 

Ivan Vilibor Sinčić, Vladimira Palfi i Branimir Bunjac na konferenciji za novinare složno su demantirali bilo kakve svađe u stranci zbog kojih je navodno Bunjac ovoga tjedna pisanim putem podnio ostavku da bi se samo dva sata poslije predomislio i ostavku povukao.

Riječ je, objašnjavaju, u tome što nisu dobro poznavali proceduru, a Bunjac je samo htio postupiti časno i vratiti mandat nositeljici Vladimiri Palfi a  koju on, prema usmenom dogovoru, pola mandata mijenja u Saboru.

Predsjednik Ivan Vilibor Sinčić kazao je da je  Bunjac "apsolutno časno ispoštovao dogovor" od prije dvije godine da mandat vrati Vladimiri Palfi, ali da je on kao predsjednik stranke odlučio da do daljnjega neće biti zamjene.

Sinčić: Bunjac sjajan zastupnik i ostaje u Saboru  

"Kolega Bunjac sjajno odrađuje svoj posao, znamo da je on jedan od najaktivnijih zastupnika. I Palfi sjajno odrađuje posao kao markentinški stručnjak", rekao je Sinčić.

Na to se nadovezao sam Bunjac, zahvalio na iskazanom povjerenju te istaknuo da on ostaje u Saboru dok Palfi ne aktivira svoj mandat.

'Živozidaši' su objašnjavali i zbrku oko dokumenata koje Bunjac navodno odbija vratiti saborskom Mandatno-imunitetnom povjerenstvu. Bunjac kaže da mu nisu u povjerenstvu dali nikakve dokumente "na revers", a okrivio je i HDZ koji "želi cijeli taj slučaj ispolitizirati i prikazati da se se događaju tektonski poremećaji u Živom zidu".

Bunjac objašnjava da su napravili poceduralanu pogrešku jer nikada do sada nisu vraćali i aktivirali mandate, a odgovornost prebacuje na Mandatno-imunetno povjerenstvo jer ih nisu uputili kako se to radi.

Bunjac prebacio na MIP odgovornost za proceduralnu grešku 

Optužio je i predsjednika Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarka Tušeka da laže kada tvrdi da mu Bunjac prilikom povlačenja svoje ostavke nije vratio kompletan spis.

Ne postoji nikakvo otuđenje spisa, kaže Bunjac a na novinarski upit laže li onda Tušek, Bunjac je odgovorio: "Apsolutno, da."

Vladimira Palfi pak tvrdi da ona nije ni tražila da joj se mandat vrati jer "obožava posao koji sada radi".

"Nisam ni spremna preuzeti mandat, imam dvoje male djece doma i imam svoj posao, ne bi mandat ni približno dobro odrađivala kao Brane (Bunjac)", rekla je te poručila kako "zadnju riječ ima predsjednik stranke".

 "Kada on kaže nema zamjene mandata - nema zamjene mandata", istaknula je.

>> Pogledajte govor zastupnika Glasnovića koji je izazvao žestoke reakcije u Saboru

Komentara 80

KO
koraknaprijed
15:44 01.11.2018.

Ni u Ruandi nemaju opoziciju kao što je ova naša u Hrvatskoj!

Avatar RuAF
RuAF
15:51 01.11.2018.

Sad još treba doći doma, pojaviti se pred gazdaricom i reći joj da je odlučio da ona nejde u sabor. Lele! Nebih mu bio u koži.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
16:08 01.11.2018.

hahahahahaha..Cirkus Medrano ova ekipica. Palfijica bi malo bila bitna...hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije