Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Spašavali srnu iz jezera, mlada životinja nije preživjela

srna
Foto: Vladimir Jurišić/VLM
1/3
25.02.2010.
u 13:50

Vatrogasci i lovci izvukli su mladu životinju na obalu, ali je od umora i pothlađenosti uginula; Nesretna je mlada srna pokušavala očajnički plivati razbijajući oštar led

Više desetaka lovaca, vatrogasaca, građana, pa i jedan liječnik, sudjelovali su u dramatičnom spašavanju srne iz zaleđenog jezera u Topuskom, no iako je živa izvučena na obalu, srna je od pothlađenosti i umora uginula, na očigled razočaranih i žalosnih spasilaca. Davor Žugaj prvi je uočio da se nesretna srna našla u nevolji, te je o tome odmah obavijestio mjesne lovce i vatrogasce.

– Vidio sam kako su tri srne sišle s Nikolina brda i krenule preko zaleđenog jezera. Kada je led počeo popuštati, dvije su skrenule prema najbližoj obali i sretno izbjegle opasnost, dok je treća nastavila dalje, sve dok joj samo još glava nije virila iz vode, odnosno leđa. Pokušavala je očajnički plivati razbijajući oštar led gotovo do sredine jezera, no vrlo brzo se umorila – kaže Žugaj.

Na mjesto događaja odmah su pristigli topuski lovci i vatrogasci, iz spremišta je izvučen čamac i srna je uspješno izvađena iz vode. Pokazivala je bila znakove života, pa je na obali provedena reanimacija.

Dugo su lovci masirali i oživljavali srnu pokušavajući je utopliti, no bila je preslaba i previše pothlađena da bi preživjela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije