Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hladno jutro

Ledena bura i snijeg u Dalmaciji, ne voze trajekti i katamarani

zima
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/15
26.11.2013.
u 12:00

Tijekom noći snježne padaline zabilježene su diljem Dalmacije, pa i na Mljetu i u Konavlima, a danas se u priobalju očekuje jaka bura s orkanskim udarima. Brodski se promet jedva odvija, trajekt iz Ancone nije došao, otkazane su katamaranske linije

Jaka bura, temperature zraka tek nešto više iznad nule i snježne pahuljice u Makarskoj, Omišu, na Pelješcu i Hvaru, pa i u nekim splitskim kvartovima, donijele su pravu zimu u Dalmaciju. Pahulje padaju i u Vrgorcu, Imotskom, Sinju, Metkoviću...

Temperatura zraka u Splitu je bila pet, u Zagori niža, a temperatura mora još uvijek se kreće oko 15 Celzijevih stupnjeva. Vrlo jaka bura prekinula je veze Brača i Hvara s kopnom.
Trajekt koji je isplovio iz Splita za Supetar nije mogao pristati na Braču pa se vratio nazad. Linija Stari Grad – Split također je u prekidu. Trajekt Tin Ujević ostao je u hvarskom Starom Gradu.

Trajekt iz Ancone nije došao, trajekt iz Drvenika Velog nije uspio pristati uz Drvenik Mali, u prekidu je linija Sumartin-Makarska. Nijedan katamaran ne vozi.

Jutro su mještani konavoskih brda dočekali u bijelom, snijeg se spustio jako nisko, nošen olujnim udarima bure na samo 100 metara nadmorske visine, a bjeline je bilo i na Pelješcu i Mljetu, gdje je to i zimi raritet, piše portal Crometeo.

Tijekom utorka na Jadranu će vjerojatnije biti kiše nego drugih oborina, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

– Na Jadranu promjenljivo uz najviše sunčana vremena na sjevernome dijelu, dok će na jugu i otvorenom moru još povremeno biti mjestimične kiše. Jaka i olujna bura s orkanskim udarima moguća je u cijelom priobalju, a snijeg povremeno u Slavoniji, Podravini i Lici te popodne u Gorskom kotaru – predviđanja su DHMZ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije