Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Smijenjena predsjednica Upravnog vijeća KB Dubrava: Sve smo profesionalno odradili

Dodaje da pravi razlog za ovakvu odluku Vlade ne vidi, osim manjih problema u funkcioniranju te ne zna što to dobro nisu napravili.
29. listopada 2020. u 18:15 8 komentara 2613 prikaza
Zagreb: Sabor sjednicu nastavio raspravom o izmjenama Pomorskog zakonika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon inspekcije u KB-u Dubrava, sukladno odluci Vlade smijenjeno je Upravno vijeće bolnice. No, bivša predsjednica Upravnog vijeća Grozdana Perić kaže da su sve profesionalno odradili.

Koprivnica: Ministar Vili Beroš osvrnuo se na razgovor s Dijanom Zadravec stigli nalazi inspekcije Vlada smijenila Upravno vijeće KB-a Dubrava. Beroš: Utvrđeno je dualno vođenje bolnice

- Mislim da smo zaista sve profesionalno odradili, ali su bili neki manji propusti. Mislim da za to nije bilo nadležno Upravno vijeće, a je li onome kako stoji u samom izvješću, da nije bilo koordinacije između koordinatora i ravnatelja, to je nešto što nije bilo u nadležnosti Upravnog vijeća -  rekla je za Dnevnik bivša predsjednica Upravnog vijeća KB-a Dubrava Grozdana Perić nakon odluke Vlade da smijeni vijeće.

Dodaje da pravi razlog za ovakvu odluku Vlade ne vidi, osim manjih problema u funkcioniranju te ne zna što to dobro nisu napravili. 

Podsjećamo, nakon što je liječnica iz navedene bolnice poslala pismo resornom Ministarstvu u kojem je naveden čitav niz propusta poslana je inspekcije. 

Zagreb: Noćas u hitnoj kirurškoj ambulanti KB-a Dubrava napadnut liječnik Nema progona Ravnatelj KB-a Dubrava: Nitko nije prijetio liječnici. Kolegica se potpisala na pismo

- Došao je izvještaj zdravstvene inspekcije u KB-u Dubrava, ima manjih propusta, ali isto tako je nađena neadekvatna razina komunikacije između Upravnog vijeća i koordinatora za bolničko liječenje pozitivnih na COVID-19. Očekujemo daljnje postupanje. Došlo je do promjene članova Upravnog vijeća - kazao je ministar zdravstva Vili Beroš nakon sjednice Vlade i dodao: - Zdravstvena inspekcija sve provjerava. Kao ministar mogu jedno razriješiti ravnatelja u roku od 30 dana ako to ne učini Upravno vijeće. Oni će se sastati i donijet će svoj pravorijek. 

Naveo je kako je utvrđeno je dualno vođenje bolnice, što je  prema njegovim riječima "moglo dovesti do disfunkcionalnosti" te da nije bilo većih nepravilnosti osim primjerice kašnjenja hrane. 

VIDEO: Jedan dan u KB Dubrava - bolnici prenamijenjenoj u COVID centar


 
krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
 • Avatar pametnom_dosta
  pametnom_dosta:

  Da gospođa više radi u bolnici a manje u Saboru znala bi u čemu je problem Gospođa je najrstrošniji zastupnik u saboru Kalmetin kadar a suprug joj je zaradio kaznu zbog javnog pokazivanja oružja toliko o tome

 • Snowman:

  Mali propusti ?????

 • AfganistanskiHrvat:

  Gospođo Perić da li ste bar, od kada ste u vodstvu KBC-a, uspjeli smanjiti dug za 10kn?