Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ravnatelj KB-a Dubrava: Nitko nije prijetio liječnici. Kolegica se potpisala na pismo

Autorici pisma nitko nije prijetio i odbacujemo bilo kakvu mogućnost otkaza. Kolegici i svim drugim zaposlenicima još jednom zahvaljujemo na svemu što su učinili u suzbijanju aktualne epidemije, stoji u izjavi ravnatelja Srećka Marušića
28. listopada 2020. u 11:58 17 komentara 5304 prikaza
Zagreb: Noćas u hitnoj kirurškoj ambulanti KB-a Dubrava napadnut liječnik
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Iz KB-a Dubrava poslali su priopćenje u kojem je izjava ravnatelja, izv. prof.dr. sc. Srećka Marušića, dr. med oko natpisa u medijima da se vrši progon jedne liječnice koja je poslala pismo medijima u kojem je upozorila na moguće nepravilnosti.

Rijeka: Ministar Vili Beroš u obilasku KBC Rijeka i gradilišta nove bolnice na Sušaku Brani liječnicu iz KB Dubrava Beroš: Sigurno ne lovim vještice. A epidemiologe razumijem, no trebamo naći balans

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, u KB-u Dubrava ne provodi se nikakav progon, a posebno se ne progone osobe koje ukazuju na moguće nepravilnosti. Kolegica koja je pisala pismo na njega se i potpisala tako da je njen identitet poznat i ne provodi se nikakva istraga. Nakon što smo zaprimili pismo u kojem kolegica ukazuje na nepravilnosti, zatražili smo provođenje nadzora od Povjerenstva za unutarnji nadzor KB-a Dubrava.

Video: Ministar Vili Beroš: Naredio sam potpunu mobilizaciju zdravstva!

Svrha nadzora nije progon nad kolegicom već utvrđivanje i otklanjanje mogućih nepravilnosti u radu Primarnog respiratorno-intenzivističkog centra. Autorici pisma nitko nije prijetio i odbacujemo bilo kakvu mogućnost otkaza. Kolegici i svim drugim zaposlenicima još jednom zahvaljujemo na svemu što su učinili u suzbijanju aktualne epidemije. Ne zaboravimo da je kolegica pismo napisala nakon što je cijeli tjedan svakodnevno radila s bolesnicima oboljelim od bolesti COVID-19. U KB-u Dubrava osigurana je potpuna medicinska skrb za sve pacijente.

COVID 19 Ne mogu obavljati posao Dramatična pisma liječnika u KB-u Dubrava: 'Nedostaje lijekova i hrane, pacijentica je tri dana ležala gola'

Obzirom na veoma velik priljev novih bolesnika i opterećenost zdravstvenih djelatnika, teško je osigurati da sustav neprekidno savršeno funkcionira i mislim da je to svima jasno. Istina je i da postoji odljev zdravstvenih djelatnika, kako iz KB-a Dubrava tako i iz drugih bolnica. Međutim, zahvaljujući intervenciji Ministarstva zdravstva, zdravstveno osoblje iz drugih bolnica biti će privremeno premješteno u KB Dubrava, što će nam omogućiti da unaprijedimo zdravstvenu skrb naših bolesnika".

Tko želi biti Milijunaš
GRIJEH ILI SRAMOTA?
Svi govore o tome! Je li u sinoćnjem 'Milijunašu' jedno pitanje imalo dva točna odgovora?
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
SAZNAJTE ISTINU
Razbili smo mitove o mikrovalnoj pećnici
  • maxwell1:

    Javno prijete zeni putem televizije, pa se onda "zahvaljuju kolegici na ukazanim nepravilnostima". Vjerodostojno, zna se.

  • Deleted user:

    Sve je jasno iz članka u Večernjem Dramatična pisma liječnika u KB-u Dubrava: 'Nedostaje lijekova i hrane, pacijentica je tri dana ležala gola' , a koliko me pamet služi, jedna liječnica je dala izjavu na TV-u da su to laži ... prikaži još! i da je sve OK i da se istražuje koja je to doktorica rekla da nije sve ok. Igrate se s ljudskim životima, a progonili bi savjesne ljude. Kako se zovu takvi kao vi? Nesavjesni, osrednji i lako zamjenjivi.

  • dpd111:

    Možda da netko podsjeti ravnatelja što je izgovorila glasnogovornica bolnice na N1. "Sumnja se na mladu liječnicu koja radi u respiracijskom centru, vjerujem da će institucije odraditi taj posao", rekla je Peršec. Novinari bi trebali tražiti izravno očitanje ravnatelja na ... prikaži još! izjave Peršec s obzirom da je ona ta koja je najavljivala da će se angažirati "institucije". Možda da se institucije sada angažiraju oko nje i ravnatelja pa utvrde tko se i zašto sada pravi grbav.