Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj dajla

Slučaj Dajla: Sud odgođen, država se već upisuje na nekretnine

'06.08.2011-., Dajla - Crkveni objekti u Dajli. Nekadasnji Benediktinski samostan,u jednom dijelu zive stanari dok je jedan od objekatap otpuno devastiran i zapusten Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
07.09.2011.
u 19:04

Nova se zabilježba pojavila na e-izvatku gruntovnice Općinskog suda u Bujama. Spis još nije došao na red, prati ga gomila predstavki.

Čini se da se Republika Hrvatska počela upisivati na nekretnine u Dajli. Naime, na e-izvatku gruntovnice Općinskog suda u Bujama jučer se pojavila nova zabilježba u vlastovnici, tj. treća nakon župe Dajla i Abbazije d.o.o. iz Pule.

Ne zna se je li se tko žalio

– Najvjerojatnije je riječ o zabilježbi države, prema rješenju Ministarstva pravosuđa, ali to ne mogu sa sigurnošću tvrditi jer taj spis još nije došao na red. Gomila je tih predstavki i tek će sutkinja imati pravi uvid u spis kad ga preuzme. Ne znamo zasad je li se tko žalio na rješenje države – rekla nam je glasnogovornica Općinskog suda u Bujama Slavica Tomac-Ćirić.

Ona je potvrdila i informaciju da je odgođena sudska rasprava između Abbazije d.o.o. i župe Dajla, Porečko-pulske biskupije i Republike Hrvatske, koje je Abbazia tužila (prekršivši dogovor između opatije Praglia i Porečke biskupije da se neće ići na civilni sud), a koja je trebala biti 19. rujna.

Biskupu Milovanu lakše

– Rasprava je odgođena za 19. listopada na zahtjev Abbazije jer u isto vrijeme imaju zakazanu neku drugu raspravu – rekla nam je glasnogovornica suda u Bujama premda pravnici tvrde da je to presedan jer se zauzetost odvjetnika Abbazije mogla kompenzirati njegovom zamjenom.

Neslužbeno doznajemo da se i odnosi na relaciji Vatikan – Kaptol – Poreč polako smiruju i dolaze u normalu. Na 600. obljetnici ludbreškog svetišta susreli su se nuncij mons. Robert Casari i kardinal Josip Bozanić s biskupom porečkim i pulskim mons. Ivanom Milovanom i dogovoreno je da prestanu pritisci na biskupa. Biskup je izlaženja slučaja u javnost pod stalnim pritiskom iz Vatikana, posebice kako bi se žalio na odluku o povratu zemljišta u Dajli državi. Splasnule su i priče o biskupovoj smjeni premda su do Istre doprla imena navodnih kandidata koji bi, ako do nje dođe, vrlo rado preuzela apostolsko administriranje Istrom.

Nova se zabilježba pojavila na e-izvatku gruntovnice Općinskog suda u Bujama. Spis još nije došao na red, prati ga gomila predstavki

Ključne riječi

Komentara 15

SI
sinaj
20:50 07.09.2011.

Pavičiću, to što su lažne priče (laprdanja seoskih baba) splasnule ne mijenja činjenicu da si ti lagao. No, tko više broji. Jedva čekamo neke nove (dez)informacije o tome kakav se glas pronio Istrom pa izašao u Večernjaku.

AL
alapača
21:09 07.09.2011.

kako nuncija i Bozanića nije sram pojaviti se u javnosti, baš nemaju obraza. nuncija treba protjerati zbog zlostavljanja biskupa Milovana, a Bozaniću dati javni građanski ukor.

OB
-obrisani-
19:36 07.09.2011.

Konačno da se i to pitanje riješi u skladu sa zakonom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije