Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.02.2020. u 15:25

Jesu li se poznavale nije poznato, ali imaju štošta zajedničko, u konačnici, obje su sada, za razliku od svojih mentora, na dnu: moralnom, političkom, statusnom i društvenom

U proljeće 2017. godine predsjednik Gradske skupštine, HDZ-ov Andrija Mikulić, želio je zaposliti osobu koja će mu pomagati u radu s medijima. I možda ništa u toj nakani ne bi bilo sporno da Skupština nije bila mjesec dana do raspuštanja i da u odnosima s javnošću i protokolu, u tom trenutku, nije već pet uposlenih, uz još jednu osobu koja već pomaže predsjedniku u radu s medijima. No, tek kada su novinari 24 sata otkrili da je natječaj rezerviran za stanovitu, 23-godišnju, Enu Ercegovac, od imenovanja se odustalo.

“Ena se samo pojavila, ide u protokolu s Mikulićem, vozi se u službenom autu s njim, kontaktira s novinarima iako nije zaposlena u Skupštini”, kazivali su tih dana upućeni, no ni mjesec dana od tog teksta Ercegovac je zaposlena u “Gradskoj plinari – Opskrba” na poziciji za koju je imala dvostruko manje iskustva od potrebnog.

Ubrzo je promaknuta na poziciju za koju opet nije kvalificirana, da bi se neki dan otkrila i treća fotelja za koju je nagrađena s bruto plaćom od 15.000 kuna, na novoj poziciji voditeljice Službe za nabavu, analitiku, marketing i izvještavanje, koju su u toj gradskoj tvrtki prethodno morali izmisliti jer nije ni postojala do prosinca. Kao i to da je morao odletjeti direktor koji se protivio takvoj sistematizaciji kako bi bliska prijateljica glavnog državnog inspektora Mikulića mogla napredovati u karijeri.

U njezinu mladom životu, Eni sreća se osmjehnula puno puta, pa tako i proteklih dana kada ju je od novinarske kanonade, možda i gubitka pozicije, spasilo otkriće o još jednoj mladoj HDZ-ovki koja joj je u medijima naglo preuzela primat. Riječ je o Aniti Nosić, HDZ-ovoj načelnici Lovreća, koja je uz subvencioniranu kamatu kupila stan u Zagrebu, iako je većinu vremena živjela u obiteljskoj vili u Lovreću. Kako bi zadržala i fotelju i stan prijavljivala se i odjavljivala po potrebi, zbog čega joj sada za vratom pušu Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ali i DORH, gdje je otprije poznata.

Naime, njezino ime već se spominjalo u javnosti zbog afere u koju je bio upleten Milijan Brkić. Ona je jedna od četiri žene zbog kojih je DORH otvorio istragu protiv zamjenika predsjednika HDZ-a i njegova brata Joze. Brkić je, pisalo se, od Franje Varge pokušavao saznati detalje dopisivanja mlađahne Nosić s nekim muškarcem, uz sada već antologijsko pitanje “Ima li intime?”.

Posrnuloj načelnici sada prijeti oduzimanje stana u zagrebačkom naselju Špansko – u susjedstvu Milijana Brkića koji danas od nje pere ruke pa kaže da susjedstvo dijeli s još 20 tisuća ljudi. Što su sve tijekom svojih kratkih, ali dojmljivih karijera Ena i Anita mogle naučiti od svojih političkih mentora Mikulića i Brkića?

Da pozicije moći pripadaju muškarcima te da se mlada žena tom ljestvicom može uspinjati uz određene preduvjete. A to su – ako je suditi po njihovim fotografijama s društvenih mreža – kratke haljine, ružičaste štikle, umjetne trepavice, večere s političkim mentorima, osnove photoshopa, a kasnije ide i nadgradnja u smislu političke korupcije, prevare, lažiranja dokumenata i još štošta za vlastiti probitak. Jesu li se poznavale nije poznato, ali imaju štošta zajedničko, u konačnici, obje su sada, za razliku od svojih mentora, na dnu: moralnom, političkom, statusnom, društvenom. Prava šteta, jer učile su od najboljih. Tako mlade, a već HDZ-ovke.

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar SINIŠA POLJAK
SINIŠA POLJAK
15:59 12.02.2020.

Naslov aludira kako su svi članovi HDZ-a kriminalci. Hoće li urednik naslova ili autor članka dobiti žuti ili crveni karton kao i komentatori koji upućuju opravdane kritike na ovakve i slične pojave.

DU
Deleted user
16:00 12.02.2020.

kolumna na razini pamfleta, za očekivati od novinarke koja je zanat ispekla na Radiju 101

KU
Kultura
15:59 12.02.2020.

Ne citam clanke doticne novinarke jer joj objektivnost nije jaca strana. Kad napise takav clanak o sdp-u, hns-u ili glas-u onda cu komentirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije