Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Slavonski Brod dobit će početkom 2010. kino s pet dvorana

10.11.2008.
u 16:44

Foto: Destinacije.com

U Slavonskom Brodu, koji je prošle jeseni ostao bez svojega posljednjeg kina, početkom 2010. trebalo bi se otvoriti prvo kino CineStar multipleks s pet dvorana i 650 sjedala, izvijestila je danas tvrtka Blitz-Cinestar, koja je upravo potpisala ugovor o njegovoj gradnji.

Kina s više dvorana u iduće će dvije godine dobiti gotovo svi veći hrvatski gradovi, u kojima se usporedno s izgradnjom multipleksa već godinama zbog niske posjećenosti zatvaraju mala gradska kina.

Cinestar Zadar otvoren je nedavno sa šest dvorana i 986 sjedala, a u planu je izgradnja multipleksa u Šibeniku i Varaždinu, čije se otvaranje očekuje krajem 2009., te u Osijeku i, po treći put, u Zagrebu, početkom 2010.

U Slavonskom Brodu kino s više dvorana bit će smješteno u sklopu gradskog centra Coloseum, a u Šibeniku, s pet kinodvorana i 700 sjedala, u okviru trgovačkog i zabavnog centra Dalmare Šibenik.

Varaždinski multipleks nalazit će se u okviru trgovačkog i zabavnog centra Lumini Varaždin, imat će šest kinodvorana sa 800 sjedala, a novi zagrebački, s devet kinodvorana i 1700 sjedala, u okviru trgovačkog i zabavnog centra Arena Zagreb.

Također, devet kinodvorana sa 1400 sjedala imat će osječki Cinestar u okviru trgovačkog i zabavnog centra Avenue Mall Osijek.

Ti multipleksi, zajedno s dva postojeća u Zagrebu te po jednim u Rijeci i Zadru, imat će 70 dvorana i moći će primiti više od 13 tisuća gledatelja.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije